Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:43
Θεσσαλία

Δυο συλλήψεις Τρικαλινών για 80 κιλά λαθραίου καπνού






Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 58 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «μετά από αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο ημεδαποί κατελήφθησαν κατά την διάρκεια αγοραπωλησίας λαθραίου καπνού και συγκεκριμένα ο 40χρονος να πουλάει στον 58χρονο τέσσερις νάιλον συσκευασίες με χύμα καπνό, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης, συνολικού βάρους 3.838 γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 40χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 70 νάιλον συσκευασίες με χύμα καπνό, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης, συνολικού βάρους 67.141 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με λαθραίο χύμα καπνό, βάρους (8.800) γραμμαρίων.

Από την κατοχή του 40χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία του λαθραίου καπνού, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Η κατασχεθείσα ποσότητα κατεργασμένου λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 79.779 γραμμαρίων θα αποσταλεί στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.