Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 13:40
Τοπικά

Δραματική η κατάσταση της υγείας στην Αλόννησο






Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας Ν.Δ., βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου, προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας τη δραματική κατάσταση της υγείας στην Αλόννησο. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στην ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η υγειονομική κάλυψη του νησιού νοσεί,  εγκυμονώντας κινδύνους για τους κατοίκους.

Αυτή τη στιγμή στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου υπάρχει μια και μοναδική αγροτική ιατρός, η οποία βρίσκεται στα όρια της υπερκόπωσης, καθώς καθημερινά δίνει το δικό της αγώνα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των κατοίκων. Πέρα από τη γιατρό, στο ιατρείο εργάζονται μια χειριστής του ακτινολογικού και ένας οδηγός ασθενοφόρου. Τα τρία αυτά άτομα κρατούν στα χέρια τους  με περίσσεια υπομονή και θάρρος  την υγεία του νησιού.

Στην ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται τα εξής: «Άλλο ένα νησί, η Αλόννησος, γίνεται έρμαιο της αδιαφορίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να μείνει ολόκληρο το νησί με μία αγροτική γιατρό, ακόμα και εν μέσω κακοκαιριών και αποκλεισμού του νησιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η κατάσταση στο νησί είναι πλέον τραγική, με τη μοναδική γιατρό να είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νησιού και τον αριθμό των ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να υπερβαίνει τα όρια και να καθιστά το Κέντρο Υγείας του νησιού απαξιωμένο.

Κατόπιν αυτών, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)        Πότε προτίθεται να καλύψει τις σημαντικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας της Αλοννήσου;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.