Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:10
Αθλητικά

Διπλή ποινική έρευνα για Πούλιο και Τζιμπλάκη






Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε ποινική έρευνα για τον αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιο και τον εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, γνωστή και ως «Koriopolis».

Το τελευταίο διάστημα οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «Koriopolis» ήταν σοκαριστικές!
Αυτή, βέβαια, που είχε προκαλέσει τη μεγαλύτερη συζήτηση ήταν η αποκάλυψη των τηλεφωνικών συνομιλιών ανάμεσα στον πρώην συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιου Κοτσώνη, με τον εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη, ο οποίος οποίος ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων («Koriopolis») τον Ιούλιο του 2015, με το οποίο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε απαλλαχθεί!

Ο αντεισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Πούλιος ήταν αυτός που έκανε την πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι πρέπει να απαλλαχθούν για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011.

Πριν από λίγες μέρες πάντως, ο Μπέος είχε προχωρήσει σε καταγγελία – βόμβα για τον Πούλιο σημειώνοντας: «Πριν 1,5 χρόνο είχα κάνει αίτηση εξαίρεσης του κου Πούλιου. Κι αυτό διότι είναι κάτοχος διαρκείας του Παναθηναϊκού. Ο άνθρωπος που επηρέασε τον κ. Πούλιο για λογαριασμό του κ. Μαρινάκη είναι μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Εγώ δίνω αυτή την πληροφορία και ας το ψάξει η δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες μου μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί 100%. Το αν το ξέρω το πρόσωπο ή όχι θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Αν θέλει η δικαιοσύνη, θα το μάθει. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να λάμψει η αλήθεια. Είναι παράγοντας ισχυρός, αν ψάξετε λίγο θα καταλάβετε ποιος είναι. Είναι ισχυρό στέλεχος της οικογένειας του Παναθηναϊκού αυτός που τους έφερε σε επαφή. Είναι ενεργός σήμερα που μιλάμε. Δεν μιλάμε για σύμβουλο, αντιπρόεδρο ή μαριονέτα. Μιλάμε για στέλεχος. Παράγοντας δεν σημαίνει ότι είναι του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ ή του πόλο… Είναι ενεργός παράγοντας. Ποιος παράγοντας μπορεί να έχει επαφές και να επηρεάσει δικαστές; Ο Κωνσταντίνου ή ο Σιωπήλης…;»

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που μετέδωσε ο Κυριάκος Θωμαϊδης στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ-FM 94,6 «Η έφεση της Τρίτης» η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε ποινική έρευνα τόσο για τον Πούλιο, όσο και για τον Τζιμπλάκη. Το βούλευμα για το «Koriopolis» είναι τελεσίδικο, αλλά εφόσον προκύψουν από την έρευνα νέα στοιχεία είναι πάρα πολύ πιθανό να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης που συντάραξε τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Πηγή: sdna.gr