Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:57
Τοπικά

Διεκόπη για 14 Νοεμβρίου το «koriopolis» – Επικοινωνιακό τέχνασμα το αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής του Δημοσίου






Διακόπηκε για τις 14 Νοεμβρίου η δίκη για το λεγόμενο koriopolis, μετά το καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα τέχνασμα του ελληνικού δημοσίου να υποβάλλει αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής, προκειμένου να διεκδικήσει ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ από τους κατηγορουμένους Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Τσακογιάννη, για ηθική ικανοποίηση, που πάντως πρέπει να εξεταστεί για τη βασιμότητά του ή μη.

Όπως παρατηρούν έγκυροι νομικοί κύκλοι το αίτημα καμία τύχη έχει, αφού και τότε, που υποτίθεται ότι διαπράχθηκαν τα αδικήματα, και τώρα ο ΟΠΑΠ ήταν ανώνυμος εταιρία και όμως η διοίκησή του, η μόνη αρμόδια προς τούτο, δεν υπέβαλε ποτέ τέτοια αίτημα. Επιπροσθέτως μάλιστα, όπως σαφώς προκύπτει από τη δικογραφία (μια από τις μεγάλες περίφημες «τρύπες») οι εμπειρογνώμονες που κλήθηκαν και κατέθεσαν εκ μέρους του ΟΠΑΠ βεβαίωσαν ότι ο Οργανισμός από τους αγώνες που φέρονται σαν στημένοι όχι μόνο δεν υπέστη ζημία αλλά είχε και κέρδη!

Το Δικαστήριο μέχρι την συνέχιση της δίκης θα πρέπει να αποφανθεί και επί της ενστάσεως ακυρότητας της κλήσης που έχουν υποβάλλει οι Μπάκος, Μποροβήλος και Κομπότης.