Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:37
Τοπικά

Διαμαρτυρία με αυτοτραυματισμούς κρατουμένων στις φυλακές Βόλου






Διαμαρτυρία για το βραδινό φαγητό με αυτοτραυματισμούς κρατουμένων χθες στις δικαστικές φυλακές Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έξι κρατούμενοι, υπήκοοι Αλγερίας, μεταφέρθηκαν χθες γύρω στις 9 το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με εκδορές στα χέρια. Ο ένας όμως ήταν πιο σοβαρά τραυματισμένος, καθώς έφερε τραυματισμό κεφαλής.

Οι τραυματισμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβησαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας συνολικά δεκατριών κρατούμενων.

Οι φυλακισθέντες, οι οποίοι είναι ενήλικες, διαμαρτύρονταν για τη σίτιση, και συγκεκριμένα ζητούσαν άλλο βραδινό φαγητό από αυτό που είχε το πρόγραμμα των φυλακών.

Προφανώς επειδή η Διεύθυνση των φυλακών δεν ικανοποίησε το αίτημά τους, τότε οι έξι από τους διαμαρτυρόμενους προχώρησαν σε αυτοτραυματισμούς με ξυραφάκια προκειμένου να ασκήσουν πίεση.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στη γύρω περιοχή. Κάτοικοι τρομαγμένοι απευθύνθηκαν στην εφημερίδα και ενημέρωσαν για επεισόδιο.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ «πηγαινοέρχονταν» στις φυλακές με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση για το τι συνέβη.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στις φυλακές για ενημέρωση, πλην όμως από τους υπαλλήλους δεν έγινε καμία απολύτως δήλωση.

Να επισημανθεί πάντως, ότι οι τραυματισμένοι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκαν εκ νέου στις φυλακές, καθώς δεν απαιτήθηκε η νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ