Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 17:12
Τοπικά

Δημοψηφισματικού χαρακτήρα η στήριξη σε Αχιλλέα Μπέο – Πάνω από 7.000 πολίτες υπέγραψαν την επιστολή σε Τσίπρα






Διαστάσεις δημοψηφισματικού χαρακτήρα προσέλαβε τελικά η πρωτοβουλία μιας ομάδας πολιτών του Βόλου να εκδηλώσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Περισσότεροι από 7.000 πολίτες, για την ακρίβεια 7.245, ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ, και συνυπέγραψαν είτε στο έντυπο κείμενο της επιστολής, που διακινήθηκε χέρι – χέρι, είτε μέσω του διαδικτύου (ομάδα στο facebook) την συγκεκριμένη επιστολή, με την οποία ζητείται:

  • Να σταματήσουν οι αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες και παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που       ακόμη και τώρα επιχειρούν με «φωτογραφικές» διατάξεις να ανατρέφουν το ούτως ή άλλως άδικο ισχύον νομικό καθεστώς και κα να το καταστήσουν ακόμη περισσότερο δυσμενές, με στόχο την προσωπική δίωξη του Δημάρχου Βόλου
  • Να διασφαλιστεί το θεμελιώδες, αναφαίρετο, δικαίωμα του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, που έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης, να κριθεί από τη Δικαιοσύνη και μόνο, με βάση τις επιταγές του Συντάγματος και των Νόμων, δηλαδή από το φυσικό του Δικαστή και με πλήρη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας
  • Να γίνει σεβαστή και η δική τους βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και «να μην ακυρωθεί αυτή από τις αυθαιρεσίες και ηθικά απαράδεκτες ενέργειες κάποιων που «ξεβολεύτηκαν» και ζημιώθηκαν από αυτή την κατάσταση».

Όπως επισημαίνουν οι πρωτεργάτες αυτής της Κίνησης, θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά, επειδή ακριβώς ήδη επιχειρήθηκε να διαστρεβλωθεί και να συκοφαντηθεί, και πιθανώς θα συνεχιστεί, για τα κίνητρα και τη στόχευσή της, ότι η πρωτοβουλία τους δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης, δεν εντάσσεται σε κανένα κομματικό ή πολιτικό παιχνίδι και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από την ευρεία κοινωνική διαστρωμάτωση των πολιτών που συνυπέγραψαν αυτή την επιστολή και που προέρχονται από όλες τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές τάξεις.

Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά, οι κυρίες που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση της Κίνησης για τη συλλογή των υπογραφών, Ευφροσύνη Σιμεόνογλου, Δανάη Χαριτάκη, Τάνια Γιαννουσά – Νταοπούλου, Κατερίνα Τάταρη και στις οποίες προστέθηκαν οι χιλιάδες των Βολιωτών, θα αποστείλουν την επιστολή αυτή στον Πρωθυπουργό , με κοινοποίηση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κ. Πάνο Καμμένο και υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, μαζί με τα ονόματα των πολιτών που την συνυπέγραψαν.

Να σημειωθεί τέλος ότι η συλλογή των υπογραφών ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε, με το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα των 7 και πλέον χιλιάδων, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή σε ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων, μόλις ημερών, εκ των οποίων οι τρεις ήταν εργάσιμες.

 

Πιο αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Εμείς οι πολίτες του Βόλου που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, απευθυνόμαστε σε σας με αφορμή την αργία στην οποία τέθηκε προσωρινά ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Αχιλλέας Μπέος και που έχει επιφέρει μια τεράστιά αναστάτωση στην τοπική μας κοινωνία.
Η πικρή αίσθηση που υπάρχει στους περισσότερους εμάς , είναι ότι στο πρόσωπο του Δημάρχου μας, τον οποίο εμείς δημοκρατικά και με μεγάλη πλειοψηφία εκλέξαμε, τιμωρείται η πόλη μας και καταδικάζεται στην επιστροφή στο τέλμα και στην απραξία, όπου τόσα χρόνια βρίσκονταν.
Παράλληλα όλοι εμείς οι πολίτες του Βόλου σας εκφράζουμε τη αγωνία και την ανησυχία μας, αφού βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ένας ολόκληρος μηχανισμός, που ανήκει στο κόμμα και την κυβέρνησή σας, επιχειρεί να συντρίψει το Δήμαρχό μας, με επιπλέον «φωτογραφικά» μέτρα που είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά, για λόγους που μας είναι δύσκολα κατανοητοί.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Θεωρούμε άδικη και απάνθρωπη τη συγκεκριμένη συμπεριφορά έναντι του Δημάρχου μας, κ. Αχιλλέα Μπέου και επικαλούμενοι τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες σας ζητούμε να παρέμβετε και να τη σταματήσετε. Ζητούμε να γίνει σεβαστή η ελεύθερη απόφαση μας να αναθέσουμε στον Αχιλλέα Μπέο τις τύχες της πόλης μας, μέσα από τον πιο νόμιμο δημοκρατικό τρόπο, τις εκλογές, και να μην ακυρωθεί αυτή από τις αυθαιρεσίες και ηθικά απαράδεκτες ενέργειες κάποιων που «ξεβολεύτηκαν» και ζημιώθηκαν από αυτή την κατάσταση.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς δεν επιθυμείτε να μας στρέψετε εναντίον σας, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα εκδικητικά και ταπεινά ένστικτα ορισμένων και θα παρέμβετε να δώσετε την σωστή δημοκρατικά και ηθικά λύση και επιτέλους να επιτραπεί στο Δήμαρχο να κριθεί από τη Δικαιοσύνη, όπως κάθε άλλος Έλληνας πολίτης, χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις, με βάση του Σύνταγμα και τους Νόμους, με απόλυτο σεβασμό και προστασία στα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα και μη καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας.
Με τιμή
Οι υπογράφοντες πολίτες του Βόλου