Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 06:33
Τοπικά

Δεύτερο ατύχημα με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ σε ένα 24ωρο – Αδικαιολόγητος αιφνιδιασμός της ΠΕ από τον μικρής έντασης χιονιά






Κανονικά διεξάγονται σήμερα οι συγκοινωνίες σε όλο το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας (όπως και οι ακτοπλοϊκές για Βόρειες Σποράδες), αφού το κύμα κακοκαιρίας, ως προς τα φαινόμενα, προσωρινά απομακρύνθηκε. Πρόβλημα, δεύτερο μέσα σε ένα 24ωρο, παρουσιάστηκε με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, μετά τη Μηλίνα χθες, αυτή τη φορά, στην περιοχή της Σούρπης, όταν λόγω παγετού γλίστρησε και ο πίσω τροχός βρέθηκε στο ρείθρο του δρόμου. Το γεγονός, αν και ευτυχώς δεν υπήρξαν περαιτέρω επιπτώσεις για τους επιβάτες, δημιουργεί προβληματισμό, αφού η ένταση της κακοκαιρίας δεν δικαιολογεί τόσες απρόβλεπτες καταστάσεις.

Πάντως σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ξεκίνησαν κανονικά, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν όλα στον προορισμό τους λόγω του χιονιού.  Ειδικότερα, κανονικά έφτασαν στον προορισμό τους τα λεωφορεία για Αη Γιάννη, για Αργαλαστή και για Βυζίτσα.  Το λεωφορείο για Κεραμίδι και Κανάλια έφτασε ως την Κάπουρνα, ενώ το κανονικά έφτασε στη Ζαγορά το κανονικό και το μαθητικό λεωφορείο. Ανεκτέλεστο ήταν το δρομολόγιο για Δράκεια λόγω του χιονιού.  Το λεωφορείο για Αγ. Λαυρέντιο έφτασε ως τη διασταύρωση έξω από το χωριό και το λεωφορείο για Πινακάτες έφτασε ως τον Αγ. Βλάση.Το λεωφορείο προς Ζαγορά μέσω Χανίων έφτασε μέχρι την Πορταριά και εκτελέστηκε με δυσκολία λόγω φορτηγού που έχει κολλήσει στον δρόμολόγω πάγου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ