Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 15:47
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ προς Καρεκλίδη: Φέρτε πίσω τα…λεφτά! – Αγωγή για 5.000 ευρώ από δημοσιεύσεις την περίοδο Σκοτινιώτη






Αγωγή κατά του Ομίλου Καρεκλίδη με την οποία απαιτεί την επιστροφή ποσού 5.00ο που δόθηκαν, όπως υποστηρίζει, για δημοσιεύσεις στην εφημερίδα που εκδίδει χωρίς να το δικαιούται, κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ. Παράλληλα καλεί με ανακοίνωσή της τον Πάνο Σκοτινιώτη και τους συνεργάτες του να δώσουν εξηγήσεις, καθώς το ποσό αυτό αφορά τη δική τους δημαρχία. Τέλος προαναγγέλλεται η κατάθεση και άλλων αγωγών και προς άλλα έντυπα, από το Δήμο Βόλου, για το ίδιο θέμα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση με τίτλο «Φέρτε πίσω τα…λεφτά» αναφέρονται ατ εξής: «Όπως ευφυώς έχει λεχθεί «προσέχετε τα αιτήματα που διατυπώνετε, γιατί ενίοτε γίνονται αποδεκτά».  Ετσι η Δημοτική Αρχή του Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ κάνοντας δεκτό το αίτημα – πρόκληση από τους γνωστούς δημοκρατικούς και προοδευτικούς κύκλους της δημοσιογραφίας, προχώρησε στην κατάθεση αγωγής κατά του φυλλαδίου του Ομίλου Καρεκλίδη, απαιτώντας να επιστρέψει το ποσό των 5.000 ευρώ που πήρε για δημοσιεύσεις χωρίς να τα δικαιούται, αφού δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα των εντύπων που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Τύπου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πέραν, όμως, των υπευθύνων του φυλλαδίου εξηγήσεις οφείλουν και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, εκείνης της εποχής (αφορά τη διετία Σεπτέμβριο 2010 έως Μάρτιο  2012) για το γεγονός ότι επέτρεψαν να καταβληθούν παρανόμως χρήματα των πολιτών στο συγκεκριμένο έντυπο και για ποιο σκοπό το επέτρεψαν, αν δεν το ενθάρρυναν.

Θα ακολουθήσουν και οι περιπτώσεις άλλων εντύπων, που ενισχύθηκαν παράνομα, από δημοτικές αρχές που βρίθουν από ανιδιοτελείς σωτήρες της πόλης και αγνούς δημοκράτες ταγμένους – κατά τα λοιπά –  στην υπηρεσία της νομιμότητας, της ηθικής και του πολιτισμού,! Για να καταλάβουν και οι τελευταίοι εύπιστοι και καλοπροαίρετοι πολίτες με ποιες συνθήκες γίνεται η ενημέρωσή τους!

Σημ. Οι απαιτήσεις της ΔΕΥΑΜΒ για το προ του 2010 διάστημα δεν είναι δυστυχώς δυνατόν να διεκδικηθούν και να ικανοποιηθούν, γιατί επειδή είναι ΝΠΙΔ έχουν ορίζοντα παραγραφής την πενταετία. Αντιθέτως, όμως, δεν υπάρχει ο περιορισμός αυτός για το Δήμο Βόλου, που από τη Δευτέρα προχωρεί στη κατάθεση αγωγών για πολλαπλάσια χρηματικά ποσά σε βάρος όσων τα εισέπραξαν παράνομα…»