Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:08
Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Νερό υπάρχει και καλής ποιότητας, αλλά το πρόστιμο για υπερκατανάλωση ισχύει






Επαρκής είναι σε ποσότητα το νερό στο Δήμο Βόλου ενώ καλή είναι και η ποιότητά του, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης Άρη Σαββάκη. Ερωτηθείς επισήμανε ότι το πηγαίο νερό στο δίκτυο ανέρχεται σε 50% σε σχέση με 40% πέρυσι την ίδια περίοδο. Σε αυτό συνέτειναν και οι καιρικές συνθήκες καθώς ο Ιούνιος ήταν βροχερός ενώ αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τη θολότητα του νερού.

Όπως εξήγησε, «οι δεξαμενές είναι κλειστές και δεν έχει πρόσβαση κάποιος εξωτερικός παράγοντας, ενώ το νερό βγαίνει μέσα από τη γη θολό».

Φρόντισε πάντως να διευκρινίσει πως τα προληπτικά μέτρα δεν παύουν να ισχύουν καθώς το καλοκαίρι είναι μπροστά. Έτσι και φέτος θα ισχύσει το πρόστιμο των 100 ευρώ για το πλύσιμο με λάστιχο. » «Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και να κάνουμε σπατάλες. Υπάρχουν περιοχές με μονοκατοικίες όπου εντοπίζονται υψηλές καταναλώσεις. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το νερό το δικτύου για να διώξουμε τα φύλλα από τα πεζοδρόμιά μας, υπάρχουν οι σκούπες». Σημείωσε επίσης πως ο Σεπτέμβριος είναι δύσκολος μήνας καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς και ο καιρός είναι καλός.

Καθαρά τα φρεάτια 

Στα παράπονα των πολιτών για βουλωμένα φρεάτια που δεν απορροφούσαν το νερό της βροχής με αποτέλεσμα πολλές περιοχές στο κέντρο της πόλης να πλημμυρίσουν τις προηγούμενες μέρες με τα απογευματινά μπουρίνια, ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε καθαρίσει τα φρεάτια εσωτερικά, όπως όφειλε, αλλά ο όγκος του νερού ήταν τεράστιο και τα φρεάτια έχουν συγκεκριμένη δυνατότητα απορρόφησης.
«Όταν πέφτει πολλή βροχή σε λίγο χρονικό διάστημα και κατεβάζει φερτές ύλες που σκεπάζουν το φρεάτιο, τότε δημιουργείται το πρόβλημα. Το φρεάτιο λειτουργεί μέσα αλλά είναι σκεπασμένο από πάνω και δεν μπορεί να περάσει το νερό. Να μην ξεχνάμε επίσης πως τα φρεάτια μπορούν να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένες ποσότητες νερού»  εξήγησε ο κ. Σαββάκης.