Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 02:50
Τοπικά

Δήμος Βόλου στους 12 των μειοψηφιών: Βγάλτε την κουκούλα του ρουφιάνου, φορέστε ένα χαμόγελο, ελάτε να γιορτάσουμε τη μέρα






Την πρόσκληση να πετάξουν την κουκούλα του ρουφιάνου, να φορέσουν ένα χαμόγελο και όλοι μαζί να γιορτάσουμε και να χαρούμε τη σημερινή μέρα, απευθύνει με ανακοίνωση – απάντησή της η Δημοτική Αρχή του Βόλου στους 12 δημοτικούς συμβούλους διαφόρων μειοψηφιών (πολιτικά cartoons, όπως χαρακτηρίζονται), που έχουν αποδυθεί σε ένα υστερικό παραλήρημα στην προσπάθειά τους να ματαιώσουν τις γιορταστικές εκδηλώσεις που ετοίμασε και φέτος ο Δήμος. «… ας αφήσουνε να μαγευτούν από το νέο Βόλο, όπως οι χιλιάδες των Ελλήνων που κατακλύζουν και πάλι την πόλη μας… Χρόνια πολλά σε όλους» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου ακόμα σημειώνονται τα εξής:.

«Είναι η ειδοποιός διαφορά δύο κόσμων. Αυτού που υπήρξε και χάθηκε στο σκοτάδι της ιστορίας και το κοινωνικό περιθώριο και ο δικός μας, του καθημερινού αγώνα, του μόχθου και της ελπίδας για ένα όμορφο. ελκυστικό, μαγευτικό Βόλο.

Την ώρα, λοιπόν, που εμείς καλούμε όλη την κοινωνία να αφήσει για λίγο την γκρίζα καθημερινότητα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έλευση της γιορτινής περιόδου, με τις εκδηλώσεις που ετοιμάσαμε όχι μόνο χάριν των πολιτών, αλλά κατ’ εντολή τους, ήρθαν τα 12 θλιβερά και μίζερα πολιτικά cartoons, που υποδύονται τους δημοτικούς συμβούλους διαφόρων μειοψηφιών, σε κατάσταση αντιδημοκρατικής και φασίζουσας υστερίας να ζητήσουν την… απαγόρευση των εκδηλώσεων αυτών!!!

Είναι πραγματικά αξιοθρήνητοι. Επιφανείς, δήθεν, πολίτες, με προσφορά και ιστορία – υποτίθεται – στην κοινωνία, όπως αυτάρεσκα και με μεγαλαυχία διατείνονται, να επιχειρούν με κάθε τρόπο να της στερήσουν και την ελάχιστη χαρά που σε καιρούς χαλεπούς, όπως αυτοί που ζούμε, μπορεί να απολαύσει.

Και κραυγάζουν, καταγγέλλουν, εγκαλούν. Ζητούν την παρέμβαση υπουργείων, αστυνομίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μόνο στο FBI και την CIA δεν απευθύνθηκαν, για να μη λειτουργήσει το χωριό του Αη Βασίλη!!! Τόσο προοδευτικοί, τόσο δημοκράτες, τόσο σοβαροί…. Μα γιατί δεν βάζουν τα τανκς, που σε κάθε ευκαιρία φαίνεται πως νοσταλγούν, να λύσουν οριστικά το θέμα;

Ας συνειδητοποιήσουν ότι πάει πολύς καιρός που ζουν ξεκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα και έχουν καταντήσει οι γραφικοί της πολιτικής μας ζωής. Οι περισσότερο εξ αυτών έχουν βαριές ευθύνες, είτε ως πρωταγωνιστές, είτε ως πιόνια, για την κατάντια που βρίσκεται η χώρα και η πόλη μας, ως μέλη μιας άθλιας πολιτικής συμμορίας, που επί δεκαετίες άσκησε διακυβέρνηση. Και αντί να κρύβονται, δείχνοντας την ελάχιστη δυνατή τσίπα, τολμούν να καταγγέλλουν εμάς που καθημερινά αγωνιζόμαστε να μαζέψουμε τα συντρίμμια που άφησε η ανικανότητά τους και όχι μόνο…

Σε κάθε περίπτωση εμείς τους ευχόμαστε καλές γιορτές, μακάρι το πνεύμα των Χριστουγέννων να διαλύσει τη μιζέρια και την μαυρίλα των ψυχών τους και τους καλούμε σήμερα, μαζί με όλο τον κόσμο, να χαρούμε την μέρα. Ας βγάλουν τις κουκούλες του ρουφιάνου, ας φορέσουν ένα χαμόγελο και ας αφήσουνε να μαγευτούν από το νέο Βόλο, όπως οι χιλιάδες των Ελλήνων που κατακλύζουν και πάλι την πόλη μας… Χρόνια πολλά σε όλους».