Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 22:43
Τοπικά

Δήμος Βόλου προς συνδικαλιστές ΔΕΥΑΜΒ: Κουμάντο σε δική σας επιχείρηση – Θα πάρετε ό,τι επιδικάσει η Δικαιοσύνη






Από το Δήμο Βόλου σε απάντηση ανακοίνωση του ΔΣ εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με τόσες προσφυγές και εκδικάσεις υποθέσεων, που οι ίδιοι παραθέτουν στην μακροσκελή τους ανακοίνωση, οι συνδικαλιστές της ΔΕΥΑΜΒ δημιουργούν επιπλέον απορίες, στις ήδη υπάρχουσες, των συμπολιτών μας και αφορούν το πότε ακριβώς εργάζονται.

Τους καλούμε να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης, να ενδιαφερθούν για το μέλλον της επιχείρησης – περιουσίας του λαού του Βόλου και σε ό,τι αφορά τα χρήματα που διεκδικούν να είναι βέβαιοι ότι θα πάρουν ό,τι τους επιδικάσει η Δικαιοσύνη, ούτε ένα ευρώ λιγότερο ή περισσότερο.

Και κλείνοντας δεν θα αποφύγουμε τον πειρασμό να σχολιάσουμε την υπόδειξή τους για παραμονή του κ. Τζίνη στη θέση του γενικού διευθυντή. Όταν, λοιπόν, ανοίξουν και λειτουργήσουν μια δική τους επιχείρηση βεβαίως και μπορούν να τον προσλάβουν ως γενικό διευθυντή. Και όλοι μαζί να φέρουν λαμπρές επιτυχίες, αντίστοιχες με αυτή… της ΕΡΓΗΛ. Στη ΔΕΥΑΜΒ εμείς διοικούμε, εκλεγμένοι από το λαό, και εμείς αποφασίζουμε.

 

Η ανακοίνωση των συνδικαλιστών

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ:

«Η ηγεσία της ΔΕΥΑΜΒ 2,5 χρόνια τώρα, ακολουθώντας μια τακτική ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και δεσμεύσεων, χρονοτριβώντας εσκεμμένα, οδήγησε τους εργαζόμενους να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο ώστε να διασφαλίσουν την επιστροφή των δεδουλευμένων χρημάτων που τους οφείλονται, και όχι να επιβαρύνουν την υπηρεσία ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

25/01/2016: Οι εργαζόμενοι ενημερώνουν εγγράφως την διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για την τελεσίδικη απόφαση του μονομελούς Εφετείου Λάρισας, η οποία δικαιώνει τους εργαζόμενους για τις υπερβάλλουσες μισθολογικές περικοπές και υποχρεώνει την ΔΕΥΑΜΒ να επιστρέψει την μισθοδοσία τους όπως ήταν τον Οκτώβριο του 2012. Η δικαστική απόφαση έχει αναδρομική ισχύ.

17/02/2016: Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ (Αρ. Αποφ. 42) να ασκηθεί αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της 473/2015 δικαστικής απόφασης.

04/04/2016: Μετά από συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον νομικό της ΔΕΥΑΜΒ, οι εργαζόμενοι καταθέτουν εγγράφως στον πρόεδρο τις προτάσεις τους για την σταδιακή εφαρμογή της 473/2015 δικαστικής απόφασης, με τρόπο που να μη δημιουργεί κλυδωνισμο και πρόβλημα στα οικονομικά της επιχείρησης.

Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος 2016: Αλλεπάλληλες οχλήσεις και ισάριθμες συναντήσεις με τον προεδρο της ΔΕΥΑΜΒ με στόχο την έναρξη εφαρμογής της 473/2015 δικαστικής απόφασης. Αντίστοιχες υποσχεσεις και δεσμεύσεις από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ πως τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η εφαρμογη της δικαστικής απόφασης.

23/07/2016: Συνάντηση των εργαζομένων με τον πρόεδρο και τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ και βεβαίωση του προέδρου πως έως τις 10/09/2016 θα υπάρξει λύση στο ζήτημα.

Οκτώβριος 2016: Εξώδικη διαμαρτυρία των εργαζομένων προς την διοίκηση για την καθυστέρηση εφαρμογής της δικαστικής απόφασης παρά τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις της.

15/11/2016: Ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλιου της ΔΕΥΑΜΒ με την οποία αναγνωρίζεται το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και δίνεται η εντολή να εναρμονιστεί η μισθοδοσία σύμφωνα με τις αποδοχές του Οκτωβρίου 2012, από 01/01/2017. (Αρ. Απόφασης 355. ΑΔΑ. 6ΦΕΛΟΕΠΘ 7ΞΘ )

03/03/2017: Μετά από διαμαρτυρια των εργαζομένων προς την διοίκηση για την καθυστέρηση εφαρμογής της δικαστικής απόφασης παρά την 335/2016 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τη ΔΕΥΑΜΒ, το ζήτημα έρχεται προς συζήτηση στην 6″ κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. Τελευταία στιγμή περιέργως το θέμα αποσύρεται.

20/03/2017 Δεύτερη εξώδικη διαμαρτυρία των εργαζομένων προς την διοίκηση για τον καθαρό εμπαιγμό της.

07/05/2017: Νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και τον νομικό της σύμβουλο της επιχείρησης, παρουσία και του νομικου συμβούλου των εργαζομένων. Παραδοχή από πλευρας διοίκησης για την δίκαιη αγανάκτηση των εργαζομένων και νέα υπόσχεση πως σύντομα θα υπάρξει λύση στο ζήτημα.

Μάιος 2017: Με εντολή των εργαζομένων κατατίθεται μηνυτήρια αναφορά προς τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΜΒ, για την μη εφαρμογή της 473/2015 δικαστικής απόφασης. Μηνυτήρια αναφορά καταθέτουν και οι συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ, που τους περιλαμβάνει η δικαστική απόφαση.

Φλεβάρης 2018: Το πρωτοδικείο Βόλου δικαιώνει προσωρινά την ομάδα εργαζομένων αναγνωρίζοντας τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί. Οι εργαζόμενοι χωρίς δεύτερη σκέψη δέχονται τον όρο που θέτει ο κύριος Πρωτοδικης μόνο για διόρθωση της τρέχουσας μισθοδοσίας και κάθε επόμενου μηνός.
Συνέπεια της παραπάνω αποφασης είναι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να προχωρήσουν στην έκδοση διαταγών πληρωμής, αφού είναι ο μόνος τρόπος να διορθωθεί η μισθοδοσία τους.

Μάρτιος 2018: Η διοίκηση ανακοινώνει πως προχώρησε στον προσδιορισμό της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της 473/2015 δικαστικής αποφασης, για τις 02/10/2018. Ενέργεια που αν ήθελε θα έπρεπε να την είχε κάνει δύο χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με την υπ’αριθμον 42/2016 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

08/03/2018: Οι εργαζόμενοι δια του εκπροσώπου τους στο διοικητικό συμβούλιο, ζητούν από τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη να εναρμονιστεί η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων όπως ορίζει η δικαστική απόφαση του εφετείου Λάρισας, ώστε να αποφευχθούν οι εκδικάσεις των διαταγών πληρωμής των υπολοίπων εργαζομένων. Με αποτέλεσμα οι σημερινές εκδικάσεις διαταγών πληρωμής των υπολοίπων εργαζόμενων, δεν θα συμπίπτανε χρονικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΓΗΛ.

Τα συμπεράσματα δικά σας…»