Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:00
Τοπικά

Δήμος Βόλου προς Καλογιάννη: Stop στα κομματικά παιχνίδια με το Πανεπιστήμιο, δεν γίνονται ανεκτά






Νέα παρέμβαση με αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους παράγοντες της Λάρισας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, Καλογιάννη, να μην προσπαθεί μέσω κομματικών μεθοδεύσεων να διεκδικήσει σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε βάρος του Βόλου, απηύθυνε η Δημοτική Αρχή του Βόλου. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

 

Με αφορμή τη συνέχιση του θορύβου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που προκαλούν συγκεκριμένοι πολιτικοί και κομματικοί παράγοντες της Λάρισας, προεξάρχοντος, δυστυχώς του Δημάρχου, κ. Καλογιάννη, και μέσω του οποίου προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό για να προωθήσουν την τοπικιστική και σοβινιστική λογική τους σε βάρος του Βόλου, που μας φέρνει πολλές δεκαετίες πίσω, οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων στο γεγονός ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τέτοιες μεθοδεύσεις σε βάρος της πόλης μας.

Ο διάλογος που αυτή τη στιγμή διεξάγεται γίνεται, εύλογα, σε επιστημονικό επίπεδο, με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων και των ειδικών και η εμπλοκή τρίτων, για να καθοριστούν οι όποιες αποφάσεις με κομματικά, τοπικιστικά και μικροπολιτικά κριτήρια, είναι ανεπίτρεπτη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ζητούμε από όλες τις πλευρές να δείξουν σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να λειτουργήσουν όχι σαν τοπικοί κομματάρχες του παρελθόντος, αλλά ως υπεύθυνοι παράγοντες, μακριά από ίντριγκες και βυζαντινισμούς στα κομματικά παρασκήνια.

Η περίφημη περιφερειακή συνείδηση που ήταν για δεκαετίες το ζητούμενο και που σε ένα σημαντικό βαθμό επιτεύχθηκε, φέρνοντας την ισοτιμία και την σχέση καλής συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ Βόλου – Λάρισας, παραμένει από την πλευρά μας απόλυτα επιθυμητή και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Τούτο, ωστόσο, ας μην  εκληφθεί ως αδυναμία από παράγοντες με επιρροή στη σημερινή πολιτική κατάσταση, γιατί τότε θα διακυβευτούν, όχι με ευθύνη μας, πολλά περισσότερα πράγματα.

Ας αφεθούν οι ακαδημαϊκοί παράγοντες να αποφασίσουν με τα δικά τους κριτήρια και δεδομένα και οι υπόλοιποι ας περιοριστούν στα καθήκοντά τους.