Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 15:06
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Οσμή σκανδάλου με τα… απορριμματοφόρα! – Διπλοπληρώθηκαν συντηρήσεις που γινόταν στην Πάτρα;






Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ότι κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2010, ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου συντηρούνταν σε συνεργείο στην… Πάτρα, όπου ο ανάδοχος εκχωρούσε τα εντάλματα πληρωμών του Δήμου (περίπου 280.000 ευρώ) στην Αχαϊκή Τράπεζα, τα προεξοφλούσε από αυτή, την ώρα που ο ο Δήμος τον πλήρωνε κανονικά για τα ίδια εντάλματα!

Και αν μεν ο ανάδοχος βολεύτηκε μια χαρά από αυτή την διαδικασία, ο Δήμος βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με διεκδικήσεις της Τράπεζας, που είχε εξοφλήσει τα εντάλματα και διεκδικεί τώρα τα χρήματά της από το Δήμο, που ίσως κληθεί να τα πληρώσει ξανά!!!

Μάλιστα ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι αυτή είναι μία από μια σειρά υποθέσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πάνω από 10 τέτοιες υποθέσεις.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στη διάρκεια αντιπαράθεσης με την επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου και ήρθε ως απάντηση στις αιτιάσεις της περί χρηστής και συνετής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου από την προηγούμενη δημοτική αρχή. «Χθες ήρθε η κ. Ρούλα Τσακανίκα για μια υπόθεση του Δήμου. Στέλνανε οι προηγούμενοι τα αυτοκίνητα, τα απορριμματοφόρα στην Πάτρα για να τα φτιάξουνε εργασίες ύψους 278.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο συνεργείο έκανε εκχώρηση τα τιμολόγια στην τράπεζα κι αντί ο Δήμος να αποπληρώσει την Αχαϊκή Τράπεζα πλήρωνε τον επιχειρηματία και η κ. Τσακανίκα είπε ότι πρόκειται για συμπαιγνία. Εμείς είμαστε άσχετοι αλλά δεν είμαστε απατεώνες κι έχετε και θράσος να μιλάτε κ. Οικονόμου» τόνισε με έμφαση ο κ Μπέος
Ακόμα ο Δήμαρχος Βόλου σημείωσε: ««Με λυπεί το γεγονός ότι προσπαθείτε με περίεργη νοοτροπία να κάνετε το άσπρο μαύρο. Είναι τρομερό εσείς που υπηρετήσατε το σάπιο πολιτικό σύστημα, να λέτε ψέματα. Είπατε ότι αποπληρώσατε το δάνειο που είχατε πάρει. Με ΚΥΑ αποπληρώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα δάνεια, άρα δεν αποπληρώσατε με τις οικονομίες του Δήμου και προγραμματισμό, αλλά σας τα χάρισαν. Ίδιοι είστε όλοι με εξαίρεση λίγων». Επίσης αναφέρθηκε και σε δημοσιογραφικά σκουπίδια που παίρνανε μεροκάματα μέσω εργολαβιών.

Σφυροκόπημα και για ΔΟΕΠΑΠ και ΔΙΕΚ

Στο ίδιο θέμα ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Γ. Βλιωρας υπογράμμισε ότι για το έτος 2014 ο προϋπολογισμός του ΔΟΕΠΑΠ ήταν 5.700.000 ευρώ κι ενώ έως τον Αύγουστο του 2014 έπρεπε να εισπράξει ο Οργανισμός 3.800.000 ευρώ εισέπραξε 2.800.000ευρώ, ενώ λίγο πριν αναλάβουμε ο προϋπολογισμός μειώθηκε. Επίσης ανέφερε ότι έπρεπε να εξοφληθούν ωφελούμενα σε εργαζόμενους 650.000 ευρώ αντίθετα είχε εξοφληθεί το 25% κι οφείλονταν άλλες 487.000ευρώ. Όπως είπε «όλα αυτά μας κάνουν 2.466.000ευρώ τέτοια διαχείριση κάνει και ο καστανάς στην Καρτάλη».

Αντίστοιχη κριτική για τη διαχείριση των οικονομικών από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έκανε και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ η οποία τόνισε ότι στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ παρέλαβε χρέος κοντά στο 1εκ. ευρώ, όπως δικαστικές υποθέσεις, εφορία και ΙΚΑ. Όπως δήλωσε «Εμείς βάλαμε σειρά. Μας μένει να αποπληρώσουμε άλλες 200.000 ευρώ και θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου νομικό πρόσωπο που δε θα χρωστά».

Απατώντας η κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση και να μπερδέψει τις υποθέσεις και ισχυρίστηκε ότι. «υπήρχε σταδιακή εξόφληση δανείων»

«πραγματικά έχετε μεγάλο ταλέντο πως να κοροϊδεύετε τον κόσμο, πως να παραποιείτε γεγονότα και εμείς δεν το γνωρίζουμε αυτό. Δηλαδή η δική σας Δημοτική Αρχή δεν ήταν συνέχεια της Δημοτικής Αρχής του κ. Βούλγαρη;».

υπογράμμισε χαρακτηριστικά οκ. Μπέος ολοκληρώνοντας τη συζήτηση