Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:11
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Ολοι μαζί, μια αγκαλιά, να υποδεχθούμε στην παραλία το 2016






Η Δημοτική Αρχή του Βόλου καλεί όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας, όλοι μαζί, μια αγκαλιά, να υποδεχθούμε τον ερχομό του νέου χρόνου σε μια όμορφη εκδήλωση στην παραλία του Βόλου, με κρασί, χορό, τραγούδι, βεγγαλικά και πολλά χάπενινγκς

Το βράδυ της Πέμπτης στις 10. 30 ξεκινάει η μεγάλη γιορτή, στο χώρο μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Διπλοπενιές» και το εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριό της. Αμέσως μετά θα ακολουθησει ο εξαιρετικός λαϊκός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου ο οποίος θα βρίσκεται στην πόλη μας για το σκοπό αυτό. Με την αυθεντική λαϊκή φωνή του, τις γνωστές μεγάλες επιτυχίες του, την  αστείρευτη διάθεση και θετική του ενέργεια θα μας παρασύρει στο πιο χαρούμενο εορταστικό πάρτι της χρονιάς μέχρι την αλλαγή του χρόνου.

Αφού υποδεχτούμε όλοι μαζί με τον καλύτερο τρόπο το 2016 θα γιορτάσουμε και θα ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος υπό το εντυπωσιακό θέαμα βεγγαλικών που θα φωτίσουν το βολιώτικο ουρανό.

Ελάτε λοιπόν όλοι στην παραλία του Βόλου να ανταλλάξουμε ευχές, να χαρούμε και να γλεντήσουμε και να απολαύσουμε άφθονο καλό ζεστό κρασί, προσφορά του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Ι.Μ Δημητριάδος

Γνωστοποιήθηκαν οι δράσεις που θα αναπτυχθούν στη Μαγνησία, τόσο από τη Μητρόπολη Δημητριάδος όσο και από τους άλλους αρμόδιους φορείς, με αφορμή την αποψινή υποδοχή του νέου έτους. Πιο συγκεκριμένα, σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων, με αφορμή την είσοδό μας στο νέο έτος 2016, διοργανώνει η τοπική Εκκλησία. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

31 Δεκεμβρίου 2015
Ευλογία Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
Στις 12μ. θα λάβει χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου η ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του λαού.
Μέγας Εσπερινός Μεγάλου Βασιλείου

Στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας μας, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου.
Ιερά Αγρυπνία στην Ανάληψη
Στις 9.00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, στο τέλος της οποίας θα ευλογηθεί η Βασιλόπιτα της ενορίας. Η Αγρυπνία θα απολύσει στις 12.30 π.μ.
Υποδοχή νέου Έτους στον Άγιο Δημήτριο
Από τις 11μ.μ. έως τις 12.15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του νέου Έτους στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου.
Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Βασίλειο Βόλου
Από τις 7.30 έως τις 10.30 π.μ. στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Δοξολογία επί τω Νέω Έτει
Στις 11.30 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου, παρουσία των Αρχών και του λαού