Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:20
Αθλητικά

Γιουβέντους-Μονακό 2-1: Η «Μεγάλη Κυρία» έκλεισε θέση στον τελικό του Κάρντιφ






Τη μισή δουλειά την είχε κάνει πριν από επτά βράδια στο Μονακό όταν με δύο γκολ του Ιγουαΐν είχε κερδίσει με 2-0. Την άλλη μισή την έκανε το βράδυ της Τρίτης στο «Juventus Stadium» όπου νίκησε με 2-1 τους Μονεγάσκους και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Champions League (για 9η φορά στην ιστορία της και θα διεκδικήσει το 3ο της τρόπαιο) που θα φιλοξενηθεί στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ.

Με τους παίκτες της Μονακό να μπαίνουν στο γήπεδο με απίστευτο θράσος και με το μαχαίρι στο στόμα, το σκηνικό στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα ήταν μονίμως στημένο στα πέριξ της περιοχής της Γιουβέντους, χωρίς όμως την τεράστια φάση.

Κι αφού οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να αιφνιδιάσουν, από το 20’και μετά τα δεδομένα άλλαξαν. Η Γιούβε που είχε χάσει από το 10’ λόγω τραυματισμού τον Κεντίρα, άρχισε να παίζει έξυπνα στην κόντρα, δημιούργησε τρεις μεγάλες φάσεις και στην 4η σκόραρε με τον Μάντζουκιτς.

Στο 33’ από τα χέρια του Μπουφόν (!) ξεκίνησε η αντεπίθεση των «μπιανκονέρι» με τη μπάλα να φτάνει στον Άλβες κι ο Βραζιλιάνος έβγαλε γλυκιά σέντρα στον Μάντζουκιτς με τον Σούμπασιτς να βγάζει την κεφαλιά, αλλά ο επιθετικός της Γιούβε πήρε το ριμπάουντ κι από κοντά πέτυχε το 1-0.

Όλα πλέον είχαν γίνει πολύ πιο εύκολα για τους Ιταλούς, οι οποίοι πριν κλείσει το ημίχρονο φρόντισαν να… σκοτώσουν τους φιλοξενούμενους.

Με την Μονακό να αγγίζει το γκολ στο 42’, αλλά να της το στερεί ο Κιελίνι με τρομερή προβολή αυτοθυσίας μπροστά από τον Φαλκάκο, καθώς και στο 43’ όταν σούταρε άστοχα ο Εμπαμπέ, ήρθε στο 45’ ο Ντάνι Άλβες να πετύχει το 2-0.

Ο Βραζιλιάνος (δύο ασίστ κι ένα γκολ στα δύο ματς των ημιτελικών) μετά την εκτέλεση κόρνερ είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του και με μονοκόμματο σουτ πέτυχε το 2-0.

Πλέον στο β’ ημίχρονο η Γιουβέντους απλά έπρεπε να διαχειριστεί αυτό το προβάδισμα και το έκανε με την γνωστή… μαεστρία της, με την Μονακό να μειώνει στο 69’ με τον Εμπαμπέ, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι Ιταλοί έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμα τους.

Το σκορ όμως έμεινε στο 2-1, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν με 11 παίκτες (η αλήθεια είναι ότι από το 75’ και μετά είχαμε πολλές διενέξεις) και πλέον η Γιουβέντους περιμένει αν θα βρει ξανά μετά από 19 χρόνια ως αντίπαλο της στον τελικό την Ρεάλ (1998, Άμστερνταμ) ή αν η Ατλέτικο πετύχει το δικό της θαύμα (η Ρεάλ είχε κερδίσει με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό στο Μπερναμπέου).

Οι συνθέσεις
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπαρτζάλι (85′ Μπενατιά), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα (10′ Μαρκίζιο), Πιάνιτς, Ντιμπάλα (54′ Κουαδράδο), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν.
ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Ράτζι, Γκλικ, Ζέμερσον, Μεντί (55′ Φαμπίνιο), Μπακαγιοκό (78′ Ζερμέν), Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα (69′ Λεμάρ), Εμ’Μπαπέ, Φαλκάο