Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:15
Τοπικά

Γιορτινό τραπέζι για όλους τους Συμπολίτες στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου






Την πρωτοβουλία των Δήμου Βόλου και Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας για τη διοργάνωση γιορτινού τραπεζιού με δωρεάν φαγητό και ποτό την προπαραμονή των Χριστουγέννων, τίμησε ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης και ένα πλήθος εθελοντών, που θα συμβάλλουν για να υλοποιηθεί μία εκδήλωση η οποία εκφράζει το αίσθημα αλληλεγγύης των κατοίκων του Βόλου.
Μία βραδιά με μουσική και εδέσματα θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου, μία ευκαιρία για γιορτινή διασκέδαση για το κάθε δημότη της πόλης, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, καθώς τα πάντα θα προσφέρονται δωρεάν. Το μουσικό πρόγραμμα έχει αναλάβει η Λαϊκή Ορχήστρα «Διπλοπενιές» με μαέστρο τον Χρήστο Σταμούλη και τραγούδι από τους Θωμά Σκοτίδα και Κωνσταντίνο Σταμούλη και άλλους καλλιτέχνες που καθημερινά προστίθενται για να δώσουν στιγμές χαράς σε όλους τους δημότες. Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού και ο Σύλλογος για τη διάδοση της ελληνικής παράδοσης Κάτω Λεχωνίων.
Η περυσινή επιτυχία του «Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού χιλίων και μίας θέσεων» επαναλαμβάνεται φέτος με 1.500 και μία πλέον θέσεις, καθώς η περυσινή συμμετοχή έβαλε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, καθώς το 2015 ήταν μία δυσκολότερη οικονομικά χρονιά για τους έλληνες, μία χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η οικονομική κρίση έχει στερήσει και την παραμικρή δυνατότητα διασκέδασης σε πολλές από τις ελληνικές οικογένειες.
Στη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι διοργανωτές, οι δημότες της πόλης καλούνται να συμμετάσχουν οικογενειακά, με φίλους και συγγενείς, με κάθε άνθρωπο της πόλης που αισθάνεται την ανάγκη να γιορτάσει με τους συμπολίτες του τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.
Η προσπάθεια απέδωσε και θα συνεχίσει να αποδίδει με την υποστήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες με προθυμία προσέφεραν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους καθώς και στους εθελοντές των οποίων η συμμετοχή είναι καθοριστική για τη διεξαγωγή των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων που υλοποιούνται από το Δήμο Βόλου.
Οι επιχειρήσεις – χορηγοί της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα, καθώς καθημερινά προστίθενται τοπικοί επιχειρηματίες που προσφέρουν με δικής τους πρωτοβουλία τα προϊόντα τους. Ακόμη και επιχειρήσεις από το χώρο της διακόσμησης, προσφέρθηκαν να συμβάλλουν με προϊόντα όπως άνθη, μπαλόνια, διακοσμητικά κλπ, ώστε να απλωθεί ένας μπουφές 60 και πλέον μέτρων, με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και γιορτινή διάθεση.
Η πρωτοβουλία και η ανάλογη ανταπόκριση, αποδεικνύουν ότι η πόλη του Βόλου διαθέτει δυνάμεις και θέληση για κοινωνική δράση και κινήσεις αλληλεγγύης.