Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 16:11
Τοπικά

Γιορτινές δραστηριότητες από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ






Χαρούμενες δραστηριότητες με γιορτινή διάθεση διοργανώνονται από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση, πραγματοποιούν με χαμόγελο, χαρούμενη διάθεση και αμέριστη αγάπη, δημιουργικά εργαστήρια, επισκέψεις, προσφορά εθελοντικής βοήθειας, καθώς και θεατρικά δρώμενα.

Οι γιορτινές δραστηριότητες ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 6.30 το απόγευμα, με την εκδήλωση «Οι φωνές των παιδιών» στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο, με την συμμετοχή του Β΄ΚΔΑΠ Βόλου. Μεθαύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 18.00, πραγματοποιείται Χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα», από τον Β παιδικό σταθμό Ν. Ιωνίας. Την ίδια μέρα ο παιδικός σταθμός Νεφέλη, πραγματοποιεί Χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα «Παραμυθένια Χριστούγεννα».

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή δύο τμημάτων του παιδικού σταθμού Αίολος με θέμα «Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου», τα παιδιά συμμετέχουν με τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και ποιήματα.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου: Ο παιδικός σταθμός Αγχίαλος πραγματοποιεί Χριστουγεννιάτικη γιορτή με «Το σπίτι του Αι Βασίλη», επίσης, στις 6.30 μμ, ο παιδικός σταθμός Αρίωνας, Χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα «Χριστούγεννα Πρωτούγεννα», τμήματα του παιδικού σταθμού Αίολος πραγματοποιούν γιορτή με θέμα «Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου», ενώ από τον παιδικό σταθμό Αλκυόνη, πραγματοποιείται γιορτή με θέμα: «Χριστουγεννιάτικη Μαγεία», στις 6 μμ και στις 7μμ «Αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου» και «Γράφω γράμμα στον Άη Βασίλη».

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 7μμ πραγματοποιείται γιορτή με Χριστουγεννιάτικα στολίδια, από τον παιδικό σταθμό Αρίωνας και την ίδια μέρα προγραμματίζεται Χριστουγεννιάτικη γιορτή των νηπίων με θέμα «Ο Αϊ Βασίλης έρχεται ξανά». Το τμήμα των προ-προνηπίων (μικρών ) θα παρουσιάσει το μουσικοκινητικό « Ο Άη Βασίλης έρχεται ξανά». Τα τμήματα Προνηπίων και προ-Προνηπίων μεγάλων το θεατρικό Πρωτοχρονιάτικες «Καλικαντζαροσκανταλιές», στις 6 μ.μ. στον παιδικό σταθμό «Αφροδίτη».

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται χριστουγεννιάτικη γιορτή στον παιδικό σταθμό Αγριάς με τίτλο «Το θαύμα των Χριστουγέννων» και στον παιδικό σταθμό Ορφέας Χριστουγεννιάτικη γιορτή προνήπιων με θέμα «Μαγικά Χριστούγεννα».

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου προγραμματίζονται: Χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα «Μαγικά Χριστούγεννα» προ- προνήπιων στον παιδικό σταθμό «Ορφέας», Χριστουγεννιάτικη απογευματινή γιορτή του παιδικού σταθμού Ιάσονα με Θέμα: «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά… Ημέρες ευτυχίας και Χαράς», Χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα «Οι μάγισσες που μισούσαν τα κάλαντα» από τον Γ΄ παιδικό σταθμό Ν. Ιωνίας, στις 5 το απόγευμα και απογευματινή χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας στην αίθουσα διαλέξεων στις 6:00μμ, με θέμα «Η νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός», παιδικός σταθμός Αριάδνη.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 18.00 διοργανώνεται Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Β΄ ΚΔΑΠ Βόλου με τίτλο «Με νότες και χορό τα Χριστούγεννα είναι εδώ» και την Παρασκευή22 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικη γιορτή ΤΗΑΑΔΕ «Το σχολείο του Άη – Βασίλη».

Εργαστήρια για παιδιά

Σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, το κουκλοθέατρο της Παπαντού παρουσιάζει το έργο «Ο παπουτσής και τα ξωτικά » στον παιδικό σταθμό της Αγχιάλου.

Μεθαύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου διοργανώνονται: Απογευματινό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στον παιδικό σταθμό Αριάδνη, συμμετοχή στο μουσικοκινητικό πρόγραμμα «Ο Καρυοθραύστης», από το Στέκι Παιδιού και τον παιδικό σταθμό Ιάσονας, Εργαστήριο με χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τον Γ παιδικό σταθμό Ν. Ιωνίας, Χριστουγεννιάτικο απογευματινό εργαστήρι, από τον παιδικό σταθμό Ιάσονας, Εργαστήρι παρασκευής Χριστόψωμου από τον παιδικό σταθμό Ορφέας, Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με γονείς από τον παιδικό σταθμό «Αφροδίτη».

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, πραγματοποιούνται χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στον παιδικό Σταθμό Αγριάς με «Χριστουγεννιάτικα Χειροτεχνήματα» και το πρόγραμμα μουσικής ακρόασης στο Στέκι Παιδιού για τη προνήπια και τον παιδικό σταθμό Νεφέλη.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται Κουκλοθέατρο «Ο παπουτσής και τα ξωτικά» στον παιδικό σταθμό Νεφέλη.

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου διοργανώνονται: στο χώρο του Παιδικού σταθμού Ν. Ιωνίας στις 18:00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με τους γονείς των Παιδιών, Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στον παιδικό σταθμό Αλκυόνη, Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι ΤΗΑΑΔΕ Χριστουγεννιάτικα στολίδια από το Α και Β τμήμα.

Την Τετάρτη 20 Δεκέμβριου ακολουθούν: Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι ΤΗΑΑΔΕ από το Β΄ τμήμα με Χριστουγεννιάτικα στολίδια, Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι από τον παιδικό σταθμό Νεφέλη και Χριστουγεννιάτικη κουκλοθεατρική παράσταση από τον θίασο Παπαντού «Ο τίμιος παπουτσής και τα ξωτικά» με πρωτοβουλία του παιδικού σταθμού Αρίωνας. Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται συμμετοχή στο μουσικοκινητικό πρόγραμμα «Ο Καρυοθραύστης», στο Στέκι Παιδιού, από τον παιδικό σταθμό Αλκυόνη.

Επισκέψεις σε δομές της πόλης

Αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου τα παιδιά του παιδικού σταθμού «Ιάσονας» θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο μολυβένιος στρατιώτης», στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας Βόλου.

Μεθαύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου θα ταχυδρομήσουν γράμματα στον Άη- Βασίλη τα παιδιά του παιδικού σταθμού Αριάδνη και του παιδικού σταθμού Αίλος, με επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το Γηροκομείο Βόλου ή την Κιβωτό του Κόσμου, τα παιδιά του παιδικού σταθμού «Αφροδίτη» στέλνουν γράμμα στον Άη Βασίλη από το Ταχυδρομείο Βόλου.

Κοινωνική προσφορά

Στις δράσεις κοινωνικής προσφοράς που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των γιορτών, θα γίνει συγκέντρωση μικρών ποσοτήτων τροφίμων και παράδοση στην εκκλησία δίπλα στον Αγ. Νεκτάριο, από τον παιδικό σταθμό Αγχίαλος, προκειμένου να ενισχύσουν το πανέρι των τροφίμων για άπορες οικογένειες. Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, τέλος, ο ίδιος παιδικός σταθμός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο κοινωνικό παντοπωλείο μετά από την συλλογή τροφίμων.