Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:17
Αθλητικά

«Γιγαντομαχία» Μπάγερν-Ατλέτικο για ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό






Το παιχνίδι της Μπάγερν με την Ατλέτικο Μαδρίτης θα βγάλει απόψε (21:45, OTE Sport 1 HD) την πρώτη ομάδα που θα προκριθεί στον τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Γκουαρδιόλα μετά την ήττα με 1-0 από τους Ισπανούς στο «Βιθέντε Καλντερόν». Η ήττα φαίνεται ότι στοίχισε στους Βαυαρούς, καθώς στην Μπουντεσλίγκα χάλασε το σερί έξι νικών που είχε με την γκέλα απέναντι στην Γκλάντμπαχ. Ο Πεπ ξεκούρασε αρκετό κόσμο: χαρακτηριστικό πως οι 8 από τους 11 που έπαιξαν με την Ατλέτικο δεν ξεκίνησαν το Σάββατο.

«Είναι περίπλοκο να αντιμετωπίσεις την Ατλέτικο, καθώς αμύνεται καταπληκτικά όμως εξίσου καλά τα πάει και στην επίθεση. Θέλουμε την κατοχή αλλά και γκολ», ανέφερε ο Γκουαρδιόλα.

Έντεκα σερί εντός έδρας νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει η Μπάγερν και με απολογισμό τερμάτων 41-6, ενώ θέλει ακόμα μία για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, οι Βαυαροί έχουν κρατήσει το «μηδέν» μόλις σε ένα από τα 5 φετινά νοκ-άουτ ματς τους στον θεσμό. Ο Μίλερ σκόραρε 15 φορές στα τελευταία 17 που ξεκίνησε βασικός στη διοργάνωση, με τον Λεβαντόφσκι όμως να μην βρίσκει δίχτυα σε 3 σερί παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σταθερά εκτός οι Μπατσούμπερ και Ρόμπεν.

Η ομάδα του Σιμεόνε, από την πλευρά της αγωνίστηκε για ακόμα μία φορά με το «μαχαίρι στα δόντια» και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη χάρις στο υπέροχο γκολ του Σαούλ στο 11’ της αναμέτρησης. Ο Αργεντινός τεχνικός έστησε με άψογη τακτική τους παίκτες του, «έδωσε» την κατοχή στους Γερμανούς (31-69%), όμως πέρα από ένα δοκάρι οι «ροχιμπλάνκος» δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά, ενώ έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα με τον Τόρρες στο 75’.

«Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Θέλουμε τη νίκη και αυτό είναι το πλάνο μας. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλά, όμως πάνω απ’ όλα είναι η πρόκριση στον τελικό», τόνισε ο Σιμεόνε.

Η Ατλέτικο στοχεύει στην τρίτη της πρόκριση σε τελικό του θεσμού, με την γρανιτένια άμυνα να είναι το ατού της. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους στα 15 από τα 20 τελευταία παιχνίδια τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχουν δεχτεί πάνω από ένα γκολ μόλις 2 φορές στα τελευταία 16 εκτός έδρας ματς τους στη διοργάνωση. Ευχάριστα τα νέα για τον Σιμέονε, καθώς Γκοδίν και Καράσκο επέστρεψαν στις προπονήσεις και έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν, ενώ εκτός παραμένει ο μέσος Τιάγκο.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπάγερν (4-2-3-1): Νόιερ – Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Λαμ – Αλόνσο, Βιδάλ – Ριμπερί, Μίλερ, Κόστα – Λεβαντόφσκι

Ατλέτικο (4-1-4-1): Όμπλακ – Γουάνφραν, Χιμένεζ, Γκοδίν (;), Φιλίπε Λουίς – Σαούλ, Γκάμπι, Αουγκούστο, Κόκε – Γκριεζμάν, Τόρες