Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:05
Παραθλητικά

Για πρώτη φορά από το 2009






Από το 2009 μέχρι και σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Στα τελευταία έξι χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου έχει βάλει στο DNA του, τον πρωταθλητισμό. Κάποιες φορές ο στόχος επιτεύχθηκε, κάποιες άλλες όχι. Πάντα όμως εδώ και έξι χρόνια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, την περίοδο 2009-10 ο Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Β Εθνική. Την επόμενη χρονιά (2010-11) αγωνίστηκε στη Σούπερ Λίγκα όπου τερμάτισε στην πέμπτη θέση και βγήκε στην Ευρώπη.
Το 2011-12 οι «ερυθρόλευκοι» δεν αγωνίστηκαν σε κανένα πρωτάθλημα για τους γνωστούς λόγους, για να φτάσουμε την περίοδο 2012-13 όπου ο Ολυμπιακός Βόλου διεκδίκησε μέχρι τέλους την άνοδο και την έχασε δύο φορές μέσα από τα χέρια του. Αρχικά στην Καλλονή (για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και αργότερα από τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό για τα πλέι οφ.
Την επόμενη χρονιά (2013-14), ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε και πάλι στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, χάνοντας την άνοδο και πάλι στο τέλος. Αυτή τη φορά από τη Νίκη και την Κέρκυρα αρχικά και την Ξάνθη στο μπαράζ.
Πέρυσι (2014-15) οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στα πλέι οφ, αλλά ξέμειναν από δυνάμεις και έχασαν σχετικά άνετα αυτή τη φορά την άνοδο.
Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου ξέμεινε από στόχους από τη μέση του πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη διάλυση και ας βρισκόμαστε μόλις στον Ιανουάριο.
Θα μου πείτε: Και γιατί μας τα λες αυτά αφού είναι γνωστά;
Και απαντώ: Τα αναφέρω για να καταδείξω ότι για πρώτη φορά ο Ολυμπιακό Βόλου από το 2009 μέχρι και σήμερα θα αγωνιστεί χωρίς βαθμολογικό κίνητρο.
Για πρώτη φορά οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα στοχεύουν σε κάτι μεγάλο.
Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα είναι πρωταγωνιστής αλλά κομπάρσος.
Για πρώτη φορά ο φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου δεν θα πάει στο γήπεδο αναζητώντας πάση θυσία τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους.
Και φυσικά, για πρώτη φορά την τελευταία εξαετία, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη συμπεριφορά του φίλαθλου κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου υπό τις παρούσες –δραματικές- συνθήκες…