Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί το «Χαμόγελο του Παιδιού» απενεργοποιεί το Amber Alert για τον μικρό Θανάση






Για «οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής» του μικρού Θανάση, που αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή, κάνει λόγο το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενημερώνοντας πως απενεργοποιεί το συναγερμό Amber Alert, καθώς οι προσπάθειες των τελευταίων 7 ημερών δεν έχουν αποφέρει «κανένα αποτέλεσμα».

Μάλιστα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει λόγο για «προσπάθειες αποπροσανατολισμού» των ερευνών, τις οποίες εμμέσως αποδίδει σε συγκεχυμένες πληροφορίες που δόθηκαν από το συγγενικό περιβάλλον του αγοριού, ενώ επισημαίνει πως εάν ο 13χρονος πράγματι βρίσκεται στο εξωτερικό θα εγερθούν «ερωτηματικά για το πόσο εύκολα ένα παιδί μετακινείται μεταξύ κρατών», τη στιγμή μάλιστα που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του.

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο»:

Καθώς ο Θανάσης Σ., 13 ετών δεν έχει βρεθεί ακόμα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα προχωρήσει στην απενεργοποίηση του Amber Alert.

Ωστόσο συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες σε Ελλάδα και εξωτερικό για τον εντοπισμό του.

Ο Θανάσης, εξαφανίστηκε στις 23/03/2018 από το Περιστέρι και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την ίδια ημέρα προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης πολιτών για περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων, Amber Alert.

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, την Interpol, την πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – MCE), καθώς και με τους συνεργαζόμενους φορείς του οργανισμού σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων.

Παράλληλα, με την ενεργοποίηση του Amber Alert διανεμήθηκαν οι αφίσες της εξαφάνισης του 13χρονου Θανάση σε αερολιμένες, διασυνοριακούς σταθμούς, λιμενικούς σταθμούς καθώς και στα περιπολικά οχήματα της Άμεσης Δράσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που οι έρευνες για ένα παιδί που έχει εξαφανιστεί τόσες μέρες, δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα ενώ κάποιες από τις πληροφορίες που προέρχονται από το συγγενικό του περιβάλλον είναι συγκεχυμένες αποπροσανατολίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού του.

Δυστυχώς, η απουσία σημαντικών πληροφοριών και ταυτόχρονα οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού των ερευνών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό ο Θανάσης να βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, εγείρει ερωτηματικά για το πόσο εύκολα ένα παιδί μετακινείται μεταξύ κρατών, ενώ έχει δηλωθεί η εξαφάνιση του και γίνονται ενέργειες για την εύρεσή του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, η εξαφάνιση του μικρού Θανάση παραπέμπει σε μια οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής του 13χρονου, ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια είχε βρει στην οικογένεια του «Χαμόγελου» την ουσιαστική ασφάλεια, φροντίδα και αγάπη που χρειάζεται κάθε παιδί.

Όλοι όσοι αγαπούν τον Θανάση, από το Σπίτι που μεγάλωνε, από το σχολείο, από το φροντιστήριο, από την ομάδα του μπάσκετ και από τη γειτονιά τον περιμένουν να γυρίσει πίσω στην ασφάλεια και τη ζεστασιά που του αξίζει!

Παρακαλείται οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά -έστω και ανώνυμα- με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», καθώς και με όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr