Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:15
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: Το φοιτητικό κίνημα ευθύνεται για τα ναρκωτικά και την πορνεία στο ΑΠΘ






Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου απαντώντας στις καταγγελίες φοιτητών για την τραγική κατάσταση στο ΑΠΘ, έριξε την ευθύνη στο φοιτητικό κίνημα.

Συγκεκριμένα ο κ.Γαβρόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ απέδωσε την κατάσταση -βάσει των όσων αναφέρουν οι φοιτητές- στην απουσία «ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος». Μάλιστα πρόσθεσε «έχουν διαπιστωθεί τέτοια φαινόμενα, όχι όμως στην έκταση που περιγράφονται».

«Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα, αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Παιδείας.

Εκτός ελέγχου η διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ

Βίος αβίωτος για φοιτητές και καθηγητές η παραμονή στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Διακίνηση ναρκωτικών ακόμη και στα κυλικεία των σχολών, χρήστες ουσιών παντού, θάνατοι από υπερβολική δόση, μαχαιρώματα μεταξύ χρηστών, παρενόχληση φοιτητών από εμπόρους, επιθέσεις στο προσωπικό, κλοπές, βία. Η παραβατικότητα δεν έχει όρια στο campus του ιδρύματος, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Καθημερινή.

Τα όποια μέτρα ελήφθησαν δεν έχουν αποτέλεσμα, το προσωπικό ασφαλείας αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση. Για πρώτη φορά σε τόσο ευρεία βάση, 471 φοιτητές, κυρίως της Πολυτεχνικής Σχολής όπου εστιάζεται το πρόβλημα, χωρίς να φοβούνται, επωνύμως απευθύνουν επιστολή- κραυγή στον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Κωνσταντίνο – Βασίλειο Κατσάμπαλο και στον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα, οι οποίοι ενημέρωσαν τους τοπικούς παράγοντες (δήμο, περιφέρεια, ΕΛ.ΑΣ).

Στην προσπάθεια η επιστολή να ερμηνευθεί ως προσπάθεια κατά του ασύλου, ο κ. Μήτκας απαντά: “Η αίσθηση ότι στο πανεπιστήμιο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογοδοτεί πρέπει να πάψει”.

Πηγή: Καθημερινή και iefimerida.gr