Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:01
Κόσμος

Γάλλος πρωθυπουργός: Ξέραμε για τις επιθέσεις -Θα χτυπήσουν και πάλι






Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς παραδέχθηκε σήμερα το πρωί πως οι Γάλλοι γνώριζαν πως είναι στόχος τρομοκρατών και περίμεναν επιθέσεις.

Μάλιστα ανέφερε «αποτρέψουμε πέντε επιθέσεις από το καλοκαίρι. Εδώ και μήνες ξέραμε ότι θα χτυπήσουν οι τρομοκράτες και ήμασταν σε επιφυλακή για να αποτρέψουμε αυτά τα χτυπήματα».

Η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για νέες επιθέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι πιθανόν να πληγεί και πάλι “τις επομένες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες”.

“Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτή, πρέπει να προετοιμασθούμε”, δήλωσε ο γάλλος πρωθιυπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL τονίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές “συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία” .

Τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται “όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών”, προειδοποίησε λέγοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι .

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Μανουέλ Βαλς.
“Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα…και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr