Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 16:10
Τοπικά

Βόλος: Σκότωσε τον εραστή της και γύρισε στη γυναίκα του






Σκότωσε τον εραστή της γυναίκας του, χτυπώντας τον στο κεφάλι με τσεκούρι, έβαλε φωτιά στη σορό του σε ρέμα κοντά στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας με σκοπό να εξαφανίσει κάθε στοιχείο από τη δολοφονία και στη συνέχεια έφυγε στην Αλβανία, ώστε να ξεκινήσει τη ζωή του με τη σύζυγό του από την αρχή, σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα!

Ενοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου 32χρονο Αλβανό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό του έντιμου προτέρου βίου.

Η δολοφονία συνέβη τον Ιούλιο του 2015, με θύμα 21χρονο Αλβανό, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος από βοσκό που κάλεσε σε βοήθεια την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο 21χρονος είχε πεθάνει από κρανιοεγκεφαλική κάκωση, μετά από χτύπημα στο κεφάλι με όργανο.

Ο δράστης της δολοφονίας συνελήφθη μετά από μία περίπου εβδομάδα σε ξενοδοχείο της Λάρισας. Σε απόσταση 20 μέτρων από το θύμα, κοντά στην Ιερά Μονή, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει λίμνη αίματος. Δίπλα υπήρχε μία φιάλη, που, όπως προέκυψε από την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, περιείχε πετρέλαιο. Η φιάλη είχε επάνω ένα αποτύπωμα που αποδείχτηκε ότι ανήκε στον 32χρονο Αλβανό.

Επιπλέον, η σύζυγος του δράστη κατέφυγε στην Αστυνομία και κατέδωσε τον άντρα της, ο οποίος της είχε εκμυστηρευτεί όλα όσα είχε κάνει μετά τη δολοφονία και της είχε ζητήσει να ξεκινήσουν τη σχέση τους από την αρχή.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος, ο οποίος διαμένει στην Ελλάδα εδώ και 18 χρόνια και εργαζόταν πάντοτε από το πρωί έως το βράδυ, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στον 21χρονο συμπατριώτη του. Υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τον πεθερό του ότι η κόρη του είχε εραστές και ότι του είπε ότι ήθελε να χωρίσουν και να πάρει τα παιδιά του. Ισχυρίστηκε ότι ο πεθερός του του ζήτησε αποδείξεις. Ο δράστης είπε ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο συναντήθηκε με τον 21χρονο, όπως το ίδιο είχε πράξει και με δεύτερο εραστή της συζύγου του, αλλά και το φίλο του, με τον οποίο επίσης η γυναίκα του είχε ερωτική σχέση.

Ο 32χρονος είπε ότι συγκέντρωνε τα στοιχεία που ήθελε όμως με τον 21χρονο έχασε τον έλεγχο, καθώς όταν συναντήθηκαν στους Αγίους Αναργύρους το θύμα του είπε ότι η γυναίκα του του έκανε πράγματα που εκείνος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στα πιο τρελά όνειρά του, πως τα παιδιά που έχουν δεν είναι δικά του και ότι σκέφτεται ερωτικά και την κόρη του. «Θόλωσε το κεφάλι μου», είπε ο δράστης στο Δικαστήριο. «Ο 21χρονος με έσπρωξε κιόλας», τόνισε και στη συνέχεια έλεγε και επαναλάμβανε ότι δεν θυμάται τίποτε άλλο, ούτε για το χτύπημα στο κεφάλι, ούτε για τη φωτιά στη σορό του θύματος.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την καταδίκη του όπως ακριβώς κατηγορούταν, τονίζοντας ότι τέλεσε την πράξη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τόσο όσο τη σχεδίαζε όσο και όταν την εκτελούσε. Ανέφερε ότι σκότωσε τον εραστή της γυναίκας του από παθολογική ζήλια, καθώς η σύζυγός του ήθελε να χωρίσουν και γι’ αυτό έβλεπε το θύμα ως απειλή σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εραστές της.

 

 

Πηγή: taxydromos.gr