Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 20:12
Τοπικά

Βόλος: “Παγωμένα” τα ανταποδοτικά – Μείωση τελών για τραπεζοκαθίσματα, εκτός κέντρου






Παρά την πλειοδοσία λαϊκισμού και υποκριτικής ευαισθησίας, για πολλοστή φορά, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή του Βόλου ενέκρινε τα νέα ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητας και φωτισμού) όπως τα εισηγήθηκε η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου
Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη τα τέλη παραμένουν «παγωμένα» στο επίπεδο του 2015, ακριβώς λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει στην κοινωνία, ενώ για τα διάφορα αιτήματα για ειδική μεταχείριση των οικονομικά αδυνάμων που προέβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι μνημονικοί σύμβουλοι, όπως οι Κ. Γαργάλας και Ι. Αποστολάκης η απάντηση ήταν αποστομωτική: Ήδη όσοι ανήκουν στις οικονομικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δικαιούνται έκπτωσης και δεν υπάρχει λόγος για λήψη νέας απόφασης.

Μείωση για τέλη τραπεζοκαθισμάτων
σε καταστήματα εκτός κέντρου
Για το ύψος των δημοτικών τελών για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων που θα ισχύσει κατά το 2016, παρά την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με το 2015, μετά και τα αιτήματα επαγγελματιών στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που προηγήθηκε του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίστηκε εισήγηση του Δημάρχου Βόλου για μείωση των τελών αυτών, για τα καστήματα εκτός του κεντρικού τομέα της πόλης.
Ειδικότερα, με απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, για το 2016 θα ισχύσει μείωση τελών, ύψους 15% σε σχέση με το 2015, για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις περιοχές του ενιαίου Δήμου, πλην των καταστημάτων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην οδό Αργοναυτών και στους πεζοδρόμους του κεντρικού τομέα του Βόλου.