Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 09:30
Τοπικά

Βόλος: Καταδίκη επαγγελματία για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης Ρωσίδας






Ενοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης Ρωσίδας κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 30χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση αφορούσε σε καταγγελία για απόπειρα βιασμού σε βάρος της ανήλικης τον Ιούλιο του 2015, η οποία εκδικάστηκε τελικά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης και τη μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος του 30χρονου σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Αποκαλύφτηκε στις 23 Ιουλίου, όταν η οικογένεια της Ρωσίδας κατέφυγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό που σοκαρισμένη ανέφερε η ανήλικη κόρη τους.

Ο 30χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκμεταλλεύτηκε τις φιλικές σχέσεις που είχε με την οικογένεια της ανήλικης, και όταν εκείνη του ζήτησε να φτιάξει καφέ στο κατάστημά του μετά από το μεσημεριανό της μπάνιο, βρήκε την ευκαιρία και έδρασε: Της ζήτησε να του πάει ένα μαχαίρι στον προθάλαμο της τουαλέτας με το πρόσχημα κάποιας δουλειάς, και τότε παρά τη θέλησή της της άρπαξε το χέρι, το έβαλε στα γεννητικά του όργανα και αποπειράθηκε να της κατεβάσει το μαγιό.

Ο κατηγορούμενος δεν ολοκλήρωσε τις πράξεις του, καθώς η 16χρονη προέβαλε σθεναρή αντίσταση και απομακρύνθηκε σοκαρισμένη από τον προθάλαμο.

Στο Δικαστήριο, πάντως, ο 30χρονος αρνήθηκε όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Ισχυρίστηκε ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας της Ρωσίδας. Υποστήριξε ότι τρίτο άτομο έβαλε την ανήλικη να τον καταγγείλει για να τον βλάψει επαγγελματικά. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη ήθελε να τον εκδικηθεί, γιατί δεν της επέτρεψε να φτιάξει καφέ στο μαγαζί του.

Ο Εισαγγελέας έδρας προτείνοντας την ενοχή του, είπε ότι η ανήλικη δεν είχε κανένα κίνητρο, ούτε οικονομικό ούτε προσωπικό, ώστε να θέλει να εκδικηθεί τον κατηγορούμενο.

«Όλα αυτά δεν πείθουν. Είναι παράλογοι ισχυρισμοί. Αν ίσχυαν, θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί στην ιδιωτική συνάντηση που έγινε μετά το περιστατικό μεταξύ των οικογενειών. Αυτό που συνέβη ήταν κάτι βαρύτερο απ’ αυτό που παρουσιάζει ο κατηγορούμενος», είπε ο εισαγγελέας έδρας.

Νωρίτερα εξάλλου, εξεταζόμενη στο δικαστήριο η Ρωσίδα περιέγραψε με ακρίβεια τον χώρο του προθαλάμου όπου αποπειράθηκε να την απομονώσει ο 30χρονος. Διευκρίνισε την εσφαλμένη μετάφραση που έγινε με το μαχαίρι στη μήνυση, καθώς όταν έγινε καταγγελία του περιστατικού δεν υπήρχε διερμηνέας στην Αστυνομία, και έτσι ο 30χρονος κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού με την απειλή μαχαιριού, ενώ δεν ήταν έτσι.

Ακολούθησε η εξέταση σειράς μαρτύρων, ενώ μετά την πολύωρη δίκη, και μετά από διακοπή, ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Ο 30χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ