Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:42
Τοπικά

Βόλος: Κάλεσμα Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην Γενική Απεργία της Πέμπτης






Κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία , την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, απηύθυνε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, σε σημερινή συνέντευξη τύπου .

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, Φίλιππος Κωνσταντινίδης, η περίοδος που διανύουμε βρίσκει εργαζόμενους και άνεργους, συνταξιούχους , νέους και τα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Σε ότι αφορά το δημόσιο τομέα, όπως είπε ο κ.Κωνσταντινίδης, δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών, κάτι που ήταν μνημονιακή υποχρέωση από το μεσοπρόθεσμο του 2011 και το οποίο οι αγώνες των υπαλλήλων δεν επέτρεψαν να εφαρμοστεί. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη η έξοδος από το τέλμα αυτό είναι εφικτή και απαιτεί αγωνιστική, ενωτική δράση ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα, στο νεοφιλελευθερισμό και στο ρατσισμό, αλλά και σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές

Όπως εξάλλου ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Λεωνίδας Αναστασίου, ένας από τους τομείς του δημόσιου τομέα που έχει πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι και αυτός της υγείας, με βασικότερα προβλήματα την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των νοσοκομείων. « Οι προϋπολογισμοί έχουν εξαντληθεί και γίνεται αγώνας δρόμου να βγει η χρονιά», είπε χαρακτηριστικά.

Τα ίδια προβλήματα, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, αντιμετωπίζουν και οι ΟΤΑ και κυρίως τα τμήματα που παρέχουν υπηρεσίες επί 24ωρου βάσεως, όπως η υπηρεσίες καθαριότητας, όπως τόνισε ο Γιώργος Μαγιάκος, μέλος του Δ.Σ Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ενώ ακόμα δεν έχουν υπογραφεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τέλος, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ προετοιμάζει απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, σε διαφορετική ημερομηνία,  ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι, πρόκειται για μια κακή στιγμή για το εργατικό κίνημα, οι κορυφές των ομοσπονδιών δεν μπόρεσαν να καταφέρουν το αυτονόητο και τελικά τέθηκαν διαφορετικές στοχεύσεις. « Θα έπρεπε να υπάρχει κοινή περπατησιά», είπε χαρακτηριστικά. Πάντως , σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη η ΑΔΕΔΥ  πολύ δύσκολα θα μπορούσε να διαφοροποιήσει την ημερομηνία της απεργίας, καθώς από 28 Νοεμβρίου ως 2 Δεκεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ομοσπονδίας στην Αθήνα.