Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 14:26
Τοπικά

Βόλος: Αντιρατσιστικό δρώμενο στον Άγιο Νικόλαο






Με ένα δρώμενο βασισμένο στην κινησιολογία είπαν όχι στο ρατσισμό φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόσφυγες και μετανάστες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, στο Βόλο, για ένατη χρονιά, με με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, που ήταν η 21η Μαρτίου.

Το αντιρατσιστικό δρώμενο οργανώθηκε από τον επίκουρο καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστα Μάγο, σε συνεργασία με την καθηγήτρια κίνησης και σωματικής έκφρασης του ιδίου τμήματος κ. Τσουκαλά.

P70323-120336

Όπως είπε ο κ. Μάγος ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού ήταν αφιερωμένος στους πρόσφυγες, στη συνύπαρξη, στην ένταξη και στην επιθυμία τους να μετακινηθούν προς τους τόπους που εκείνοι θέλουν.

Στο δρώμενο συμμετείχαν 120 παιδιά, περίπου 70 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο φιλοξενίας Μόζας και τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της «Άρσις» στη Μακρινίτσα, που δούλεψαν μαζί και παρουσίασαν το δρώμενο , το οποίο στηρίχτηκε στην κίνηση και στην έκφραση.

P70323-120630

Σύμφωνα με τον κ. Μάγο, στην ανοιχτή πρόσκληση που έγινε από τα Παιδαγωγικά Τμήματα, ανταποκρίθηκαν και φοιτητές άλλων τμημάτων του Π.Θ., κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρον, ενώ υπήρξαν μηνύματα υποστήριξης και από την τοπική κοινωνία.

 

 

Πηγή: ert.gr