Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:13
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρήκαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου






Αποτυπώματα και DNA των δραστών της στυγερής δολοφονίας βρέθηκαν στο γραφείο του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154.
Το βιολογικό υλικό, που εκτιμάται ότι ανήκει στους δύο δολοφόνους και βρέθηκε μέσα στην αίθουσα συσκέψεων, περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρίχες και άλλα στοιχεία

 Το γενετικό υλικό έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, αφού, για να ταυτοποιηθεί το 80% του DNA, χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η πολύωρη κατάθεση του 32χρονου δικηγόρου, συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην Ασφάλεια. Ο άνθρωπος που είδε τους δράστες και ήταν εκείνος που τους άνοιξε την πόρτα, καταθέτει μέχρι αυτή την ώρα στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου έχει περιγράψει με λεπτομέρειες το τραγικό περιστατικό και έχει δώσει στοιχεία για τους δράστες, που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνά τους
Από απόσταση ενάμισι μέτρου πυροβόλησαν τον Ζαφειρόπουλο οι δολοφόνοι

Από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα η νεκροτομή στη σορό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δύο δράστες πυροβόλησαν τον δικηγόρο από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7-0,8 χιλιοστών, η βολίδα του οποίου τρύπησε τον δεξιό πνεύμονα και ενδεχομένως την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Η Αστυνομία, εκτιμά ότι οι δύο δράστες έκλεισαν ραντεβού με το θύμα τους, υποτίθεται για να συζητήσουν για μία υπόθεση. Οι δύο άνδρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν ηλικίας γύρω στα 35, ο ένας μετρίου αναστήματος και ο άλλος πιο κοντός και φαίνεται να παρέμειναν στο χώρο του δικηγορικού γραφείου της οδού Ασκληπιού για περίπου 20 λεπτά.

Η νεκροτομή που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες θα ρίξει φως και θα δώσει περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς. Ειδικά για τη βολίδα, προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, καθώς δεν βρέθηκε κάλυκας, είτε γιατί τον μάζεψαν οι δράστες είτε γιατί προέρχεται από περίστροφο. «Φέρει τραύμα στο δεξιό ημιθωράκιο ενώ διακρίνεται μικρή πύλη εισόδου από όπλο διαμετρήματος 7-8 χιλιοστών. Πυροβολήθηκε από απόσταση 1,5 μέτρου, σε σημείο καίριο που έπληξε τον πνεύμονα ή την καρδιά» αναφέρει στο protothema.gr «πηγή» της ΕΛ.ΑΣ.

«Ο δολοφόνος ήξερε σε ποιο σημείο του σώματος να πυροβολήσει», δηλώνει ο ιατροδικαστής

Ο ιατροδικαστής κ. Ντιλέρνια μιλά στο protothema.gr και υποστηρίζει πως ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει.

«Είναι τυφλό τραύμα θώρακος δια βολίδος πυροβόλου όπλου προκληθέν με συνοδές κακώσεις αριστερού ημιθωρακίου και αριστερής άνω κοιλιακής χώρας-ανθρωποκτονία.Δηλαδή, του πήρε πύλες αριστερού πνεύμονος όπου του έκανε μεγάλη αιμορραγία εκεί, αιμοθώρακα, τρώση διαμπερή του αριστερού κάτω πνευμονικού λοβού και του πολτοποίησε ένα μέρος του συκωτιού και του προκάλεσε αιμορραγία στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Όπως καταλαβαίνετε, ο δολοφόνος ήξερε ακριβώς σε ποιο σημείο του σώματος να τον πυροβολήσει».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο στις 3 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Πού ψάχνει η Αστυνομία

Στον κύκλο των αλλοδαπών πελατών, υποθέσεις των οποίων χειριζόταν το τελευταίο διάστημα, αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο στενός συνεργάτης του που άνοιξε την πόρτα στους δύο άνδρες, το προκαθορισμένο ραντεβού για να συζητήσουν μια σοβαρή υπόθεση, τα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και η ατζέντα με τις συναντήσεις αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι αναλυτές προκειμένου να εξιχνιάσουν τη μαφιόζικη εκτέλεση στο νεοκλασικό της Ασκληπιού στη Νεάπολη Εξαρχείων.

Το ραντεβού του θανάτου κλείστηκε με σκοπό να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όμως ούτε ο συνεργάτης του, ούτε ο ίδιος φέρεται να γνώριζαν τους δύο άνδρες που πέρασαν το κατώφλι  του δικηγορικού γραφείου.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, οι δύο αλλοδαποί τριαντάρηδες, πιθανότατα με μοτοσικλέτα, έφθασαν στην οδό Ασκληπιού 154 και χτύπησαν το κουδούνι.

Ο πρώτος άντρας ήταν ψηλός, αδύνατος, αξύριστος, με κοντά σκούρα μαλλιά και λευκό μπουφάν. Ο δεύτερος ήταν πιο κοντός, ξυρισμένος, επίσης με κοντά σκούρα μαλλιά.

Τους άνοιξε ο συνεργάτης του ποινικολόγου και τους οδήγησε στην αίθουσα αναμονής συνομιλώντας μαζί τους γα περισσότερο από δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, ο Ζαφειρόπουλος βγήκε από το γραφείο του και οι τέσσερις άνδρες μετακινήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Εκεί, κάποια στιγμή, οι δύο «πελάτες» ζήτησαν από τον συνεργάτη του δικηγόρου να τους αφήσει για λίγο μόνους. Δεν είχαν περάσει παρά δύο – τρία λεπτά συζήτησης, υπήρξε προστιβή και ένας από τους δύο, έβγαλε το όπλο, το έστρεψε στον γνωστό δικηγόρο και πάτησε τη σκανδάλη μια φορά. Η σφαίρα, βρήκε τον 52χρονο στο στήθος και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Οι εκτελεστές, βγαίνουν ατάραχοι από το νεοκλασικό της Ασκληπιού και εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο συνεργάτης του δικηγόρου, μπαίνει έντρομος στο γραφείο και βλέπει τον Μιχαλη Ζαφειρόπουλο να κείτεται σε μια λίμνη αίματος, νεκρός.

Η σορός του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μεταφέρεται στο νεκροτομείο


  Δεν βρέθηκε κάλυκας   
Οι αστυνομικοί  που έφθασαν στο σημείο, δεν βρήκαν τον κάλυκα και έτσι εκτιμούν πως είτε οι δράστες χρησιμοποίησαν περίστροφο που δεν αποβάλλει τον κάλυκα, είτε πιστόλι και φρόντισαν πριν φύγουν να τον μαζέψουν για να μην αφήσουν πίσω τους κανένα στοιχείο. Ο ιατροδικαστής κατά τη νεκροτομή, θα βγάλει από το στήθος του θύματος τη βολίδα και αυτή θα σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο από το οποίο προέρχεται είναι «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν τα εξής:
-Οι δράστες ήταν αλλοδαποί καθώς μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ηλικίας γύρω στα 35.
-Δεν φορούσαν κουκούλες καθώς πήγαν σε προγραμματισμένο ραντεβού και δεν έστησαν καρτέρι για να δολοφονήσουν τον δικηγόρο. Δεν φορούσαν γάντια και άφησαν πίσω δακτυλικά αποτυπώματα. Έτσι, εξετάζεται αν ήταν σεσημασμένοι.
-Δεν έχει εξακριβωθεί ο τρόπος που πήγαν και έφυγαν από το γραφείο, γι’ αυτό και εξετάζονται όλες οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων για ανεύρεση οπτικού υλικού. Απέναντι από το γραφείο υπάρχει κατάστημα μεγάλης τράπεζας που διαθέτει κάμερες και έτσι το υλικό έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αναλυτών  της Ασφάλειας.
-Εξετάζονται τα τηλέφωνα του Ζαφειρόπουλου προκειμένου οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών να έχουν την ακτινογραφία των τελευταίων κινήσεων του. Με ποιους μιλούσε, τι συναντήσεις έκανε και ποιους θα έβλεπε εκείνη την ημέρα.
-Η ύπαρξη του συνεργάτη – αυτόπτη μάρτυρα αποτελεί ένα στοιχείο που μπορεί να είναι καθοριστικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να δώσει εκ νέου κατάθεση καθώς χθες ήταν σε κατάσταση σοκ και αδυνατούσε να πει πολλά για τους δράστες. Οι αστυνομικοί θα επιμείνουν στη λεπτομέρεια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο μυστηριωδών ατόμων ενώ οι αναλυτές θα ζητήσουν και τους φακέλους των υποθέσεων που χειριζόταν το τελευταίο διάστημα το θύμα με πρωταγωνιστές αλλοδαπούς.

Οι αστυνομικοί, δεν είναι σε θέση να απαντήσουν αν οι δύο άνδρες πήγαν στο γραφείο της Ασκληπιού με σκοπό να εκτελέσουν τον δικηγόρο ή πάνω στη συζήτηση, τα πνεύματα οξύνθηκαν και όταν χάθηκε ο έλεγχος και η ψυχραιμία, ο ένας από τους δύο «πελάτες» έβγαλε το πιστόλι και τον εκτέλεσε με μια σφαίρα στο στήθος. Όλα δείχνουν ότι οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους πλήθος στοιχείων, κάτι που τους κάνει αισιόδοξους ότι σύντομα θα λύσουν τον γρίφο της άγριας δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου.

Δείτε βίντεο από τις τρεις κάμερες του protothema.gr που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος:
Κάμερα 1

Κάμερα 2

Κάμερα 3





  ΠΗΓΗ: protothema.gr