Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:44
Τοπικά

Βομβαρδισμένο τοπίο η Πορταριά – Από θαύμα δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές






Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πλατεία της Πορταριάς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην ταβέρνα «Σκαλάκια».

Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκλήθηκε από διαρροή προπανίου. Η ταβέρνα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές και σε κοντινά κτίρια.

Το ευτύχημα ήταν ότι την ώρα της έκρηξης η ταβέρνα ήταν κλειστή με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες και απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή, φοβούμενοι το ενδεχόμενο νέας έκρηξης.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Χαράλαμπος Πόζογλου, που μετέβη στην Πορταριά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη την έκρηξη και όπως είπε «σήμερα θα γίνει η καταμέτρηση και θα αποσταλεί έγγραφο στην Πολεοδομία, η οποία πρέπει να εξετάσει τη στατικότητα του κτιρίου.

Στην Πορταριά έχουν μεταβεί και ειδικοί τεχνικοί προκειμένου να εξετάσουν ενδελεχώς την περίπτωση και να αντιμετωπισθεί η κατάσταση από μια νέα πιθανή διαρροή, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.