Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 09:42
Τοπικά

Βολιώτισσα κατακτά την κορυφή






Τις κορυφογραμμές του διεθνούς χορευτικού στερεώματος κατακτούν η Βολιώτισσα Κατερίνα Κρατήρα και ο Nikolay Kolev, που κατατάχτηκαν στα δέκα καλύτερα αθλητικά ζευγάρια του κόσμου, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού Latin U-21, που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στον διαγωνισμό που απευθυνόταν σε χορευτές κάτω των 21 ετών συμμετείχαν 46 χώρες από όλο τον κόσμο με τα καλύτερα ζευγάρια, ορισμένες εξ αυτών με πολυπληθή αποστολή, όπως η Ρωσία που συμμετείχε με 29 ζευγάρια.

Μεταξύ των διακριθέντων και το βολιώτικο ζευγάρι της «Love 2 Dance – Volos Dance sport Academy» Nikolay Kolev – Κατερίνα Κρατήρα, που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και ανέτρεψε τα προγνωστικά, τα οποία ήθελαν τέτοιες θέσεις να καταλαμβάνουν μόνο οι κορυφαίες χορευτικά χώρες, και μπήκαν στον ημιτελικό του αγωνίσματος καταλαμβάνοντας την 10η θέση.

Το έμψυχο δυναμικό της Σχολής Χορού «Love 2 Dance – Volos Dance sport Academy» είναι ιδιαίτερα υπερήφανο για την παγκόσμια αυτή διάκριση αλλά και για το γεγονός ότι ο Nikolay και η Κατερίνα είναι εκτός από αθλητές της, οι δάσκαλοι της Σχολής στους Latin και Stantard χορούς, μεταδίδοντας στους μαθητές τους τις γνώσεις τους, την εμπειρία και τη μεθοδικότητά τους στην εκμάθηση του χορού.

Η 19χρονη Κατερίνα, ειδικότερα, ασχολείται με τον χορό από την ηλικία των 4 ετών και έχει κατακτήσει σειρά ζηλευτών διακρίσεων στη μέχρι τώρα χορευτική της διαδρομή. Μετράει πολλές συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, είχε καταλάβει την 6η θέση διεθνώς στην κατηγορία Υοuth κατά το πρόσφατο παρελθόν, με πολλές ακόμη διακρίσεις και θέσεις πρωταθλητικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Nikolay Kolev διαθέτει ανάλογο πλούσιο καλλιτεχνικό βιογραφικό. Στόχος των δύο χορευτών είναι η διεθνής εξέλιξη και η κατάκτηση ακόμη πιο υψηλών κορυφών, με εφόδια το ταλέντο, την αφοσίωση και το μεράκι τους στον χορό.

Το χορευτικό ντουέτο κατόρθωσε να διακριθεί διεθνώς σε μια δύσκολη κατηγορία κι έναν διαγωνισμό που συγκεντρώνει πολλές συμμετοχές αξιώσεων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η σκληρή δουλειά επιβραβεύεται.