Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:39
Τοπικά

Βελεστίνο: Με επιτυχία η γιορτή λήξης των ΚΔΑΠ Ρήγα Φεραίου






Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου στα προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου, η καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια τελετή λήξης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Όλου του κόσμου οι χοροί και των φυλών η μουσική βγαλμένη από των παιδιών μας την ψυχή», τα παιδιά, οι μικροί πρωταγωνιστές της όμορφης βραδιάς, παρουσίασαν με κέφι και χαμόγελα στον κόσμο που παρευρέθηκε όλη τους την προσπάθεια για δημιουργία που κατέβαλλαν εντός της χρονιά που πέρασε. Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν πως όλον τον κόσμο και εάν γυρίσει κανείς όσα πράγματα και να δει πιο όμορφο μέρος σαν την Ελλάδα δεν θα συναντήσει πουθενά.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.,Βασιλική Παπανικολάου – Χατζοπούλου αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της «Ήταν μία εποικοδομητική χρονιά, η οποία επισφραγίζεται με την αποψινή εκδήλωση. Σημαντικό είναι το έργο τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα. H εκδήλωση λήξης των ΚΔΑΠ έχει γίνει πλέον θεσμός για το Δήμο μας και ένας πόλος έλξης και συνάντησης των παιδιών από την Δ.Κ. Βελεστίνου και τις Τ.Κ. Καναλίων, Ριζομύλου και Στεφανοβικείου.

Μέσα από το παιχνίδι και τη δράση τα παιδιά μαθαίνουν να ενεργούν με συλλογικότητα και υπευθυνότητα. Η αξία της δράσης επιβεβαιώνεται, επίσης, και από την εμπιστοσύνη των γονιών, καθώς όλο και περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται για εγγραφές των παιδιών στη δομή. Αυτό αποδεικνύουν και οι εγγραφές για τη νέα σχολική περίοδο 2017-2018, καθώς οι αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ έχουν ξεπεράσει τις 230. Πλέον, τα ΚΔΑΠ του Δήμου μας είναι από τα καλύτερα στη Μαγνησία». Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους συντέλεσαν στην άρτια λειτουργία των Κέντρων όλη τη χρονιά και ιδιαιτέρως τους γονείς, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα παιδιά. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Νασίκα, για τη συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, o Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, η πρώην Υφυπουργός, κα. Μ. Χρυσοβελώνη και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Γ. Κίτσιος. Επίσης, παρευρέθηκαν οι ιερείς αιδ. Γ. Αλεξίου, αιδ. Αθ. Συρταδιώτης, αιδ. Αθ. Σκοπιανός, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Δ. Παλληκάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Τρ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ, κ. Αθ. Βλάχος, ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ, κ. Ν. Πρίντζος, ο Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών, κ. Χρ. Παπαρούνας , ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καναλίων, κ. Κ. Πανομάτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Μ. Κουσκουρίδας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Βελεστίνου, κ. Γ. Παπατόλιας, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Κ. Βελεστίνου, κ. Χρ. Κολοκοτρώνης, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βελεστίνου, Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, κ.κ Δ. Βιολντζή, Τ. Τσατσαλίδη και Φ. Γιαννούχου αντίστοιχα, καθώς και αρκετός κόσμος.