Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:43
Τοπικά

«Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ Πατσιαντά και Γρηγορίου στο Δ.Σ. Βόλου






Μεγάλος καυγάς άναψε στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μ. Πατσιαντά και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Ι. Γρηγορίου, με αφορμή την ένσταση που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Πατσιαντάς κατά του κ. Γρηγορίου για ασυμβίβαστο κι έκπτωση του δημοτικού συμβούλου.

Σύμφωνα με την ένσταση που κατέθεσε ο κ. Πατσιαντάς στο Πρωτοδικείο Βόλου «…σύμφωνα με το Νόμο δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας, όποιοι συνδέονται με τον Δήμο ή τα νομικά τους πρόσωπα, εκτός από τους συνδέσμους με σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από 5.000 ευρώ ετησίως».

Επίσης στην ένσταση αναφέρεται ότι με την υπ’ αριθμ 536/2010 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Βόλου περί έγκρισης πρακτικού δημοπρασίας για εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος που ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και βρέθηκε νόμιμη με την υπ’ αριθμ 24/11/2010 απόφαση του Γενιού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Γρηγορίου, αναδείχθηκε τελευταίος πλειοδότης της δημοπρασίας του δημοτικού καταστήματος Αχίλλειον καφετέρια με ετήσιο μίσθωμα 36.000ευρώ και με 12ετή διάρκεια της μίσθωσης.

«Έτσι η παρούσα σύμβαση μίσθωσης που συνάφθηκε βάσει της δημοπρασίας μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Γρηγορίου είναι ενεργή, είναι μισθωτής του εν λόγω δημοτικού καταστήματος κατά την 12ετία από 23/12/2010 έως 22/12/2022. Συνεπώς με την παρ.3α του αρ.14 του Ν.3852/2010 δεν μπορεί να είναι δημοτικός σύμβουλος» επισημαίνεται στην ένσταση.

Ο κ. Πατσιαντάς ζητά να γίνει δεκτή η ένστασή του ως νόμιμη κι αβάσιμη και να διαπιστωθεί, η ύπαρξη του ασυμβίβαστου και η έκπτωσή του Γρηγορίου από το αξίωμα του τακτικού δημοτικού συμβούλου.

Ο κ. Γρηγορίου, επιτέθηκε φραστικά στον κ. Πατσιαντά, κάνοντας λόγο για κακοήθεια αναφορικά με την ένσταση που κατατέθηκε και όχι για πολιτική δίωξη. Ο κ. Πατσιαντάς ζήτησε να ανακαλέσει ο κ. Γρηγορίου, γι αυτά που είπε και γι αυτά που έγραψε σε βάρος του στον facebook, πράγμα που βέβαια δεν έγινε.