Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 05:15
Κόσμος

Βαρκελώνη: Βαριά τραυματισμένη η Ελληνίδα -Αγωνία στην οικογένεια της






To παγκόσμιο σοκ από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, «αγγίζει» βεβαίως και την ελληνική κοινωνία για τα συνεχή χτυπήματα τζιχαντιστών σε ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία χρόνια με εκατοντάδες νεκρούς.

Ωστόσο, ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες της επίθεσης με το λευκό βαν στην Ράμπλα της Βαρκελώνης βρίσκεται και μία Ελληνίδα. Μάλιστα, η γυναίκα νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση καθώς είναι σοβαρά και βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι και έκανε χειρουργείο 7 ωρών.

Η Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στην ισπανική πόλη, ανέφερε ότι επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογένειας και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δυο του παιδιά.

Όπως διευκρίνισε το πρωί της Παρασκευής ο ακόλουθος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ισπανία, η γυναίκα είναι γερμανικής υπηκοότητας παντρεμένη με Έλληνα, ενώ τα δύο παιδιά έχουν διπλή υπηκοότητα, ελληνική και γερμανική.

Συγγενείς της τραυματισμένης γυναίκας υποστηρίζουν πάντως ότι ο πατέρας της είναι Γερμανός, αλλά η ίδια Ελληνίδα και πώς στην επίθεση τραυματίστηκαν και τα δύο της παιδιά. Η κόρη της είναι ελαφρά τραυματίας, ενώ δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες για το άλλο της παιδί, αν και η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

Δείτε απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για την τραυματισμένη Ελληνίδα

Οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν εξάλλου ότι οι 14 νεκροί και οι περίπου 130 τραυματίες της επίθεσης προέρχονται από τουλάχιστον 24 χώρες, καθώς το χτύπημα έγινε σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, που άλλωστε αποτελεί τουριστικό προορισμό.

Αναλυτικά: Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Ολλανδοί, Αργεντίνοι, Βενεζουελάνοι, Βέλγοι, Αυστραλοί, Ούγγροι, Περουβιανοί, Ρουμάνοι, Ιρλανδοί, Ελληνες, Κουβανοί, Σκοπιανοί, Κινέζοι, Ιταλοί και Αλγερινοί είναι μεταξύ των θυμάτων.

To σχεδιάγραμμα των τριών περιστατικών στην Βαρκελώνη: Στην Ράμπλα, στο Καμπρίλς και στο Αλκανάρ

Πηγή: iefimerida.gr