Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:05
Κόσμος

Βίντεο: Τουλάχιστον ένας νεκρός από πτώση γερανού στο Μανχάταν






Ένα ανυψωτικό μηχάνημα κατέρρευσε στο κέντρο του Μανχάταν στις ΗΠΑ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες γίνεται λόγος για έναν νεκρό, δύο σοβαρά τραυματίες και έναν εγκλωβισμένο, ο οποίος λίγη ώρα απεγκλωβίστηκε από άνδρες της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, πάντως, λέγεται ότι έχουν τραυματιστεί ακόμα 12 άνθρωποι, ενώ αμερικανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 15.

Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ έχουν ήδη σπεύσει σωστικά συνεργεία και οχήματα της αστυνομίας.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την πτώση του γερανού, φαίνεται πως το μηχάνημα καταπλάκωσε όχημα, στο οποίο ενδεχομένως να βρίσκονταν επιβαίνοντες.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως σημειώθηκε και διαρροή φυσικού αερίου λίγα λεπτά μετά το περιστατικό.

Για το λόγο αυτό, οι άνδρες της αστυνομίας καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από το σημείο.

«Δεν κατάλαβα τι συνέβη, όλα έγιναν πολύ γρήγορα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο δίκτυο ABC7.

«Άκουσα έναν ήχο σαν να λύγιζε μέταλλο. Πιστεύω ότι έπληξε και μία πλευρά ενός κτιρίου», πρόσθεσε.

Στο σημείο έχουν φτάσει πολλά ασθενοφόρα, ενώ υπολογίζεται πως τουλάχιστον 100 είναι τα μέλη των σωστικών συνεργείων, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που βρίσκονται ήδη στην οδό Γουόρθ όπου σημειώθηκε το τραγικό επεισόδιο.

Την ίδια ώρα, ένας ακόμα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο WABC: «Το είδα να πέφτει σιγά-σιγά. Διήρκησε περίπου πέντε ή έξι δευτερόλεπτα».

Το κόκκινο ανυψωτικό μηχάνημα, το οποίο φέρει την επιγραφή της εταιρίας “Bay Crane”, έπεσε πρώτα σε ένα κτίριο και στη συνέχεια παρέσυρε καλώδια σε πυλώνες ρεύματος, πριν καταλήξει στο έδαφος.

Παράλληλα, οι πυροσβέστες ερευνούν το ενδεχόμενο η σφαίρα κατεδάφισης, η οποία ήταν συνδεμένη στο γερανό να αποκολλήθηκε και να κατέληξε στην οροφή ενός κτιρίου.

«Δε μπορούσα ούτε να δω πού κατέληγε ο γερανός», δήλωσε μία γυναίκα κάνοντας λόγο για το μέγεθος του ανυψωτικού μηχανήματος.

«Όλοι βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ. Ακόμα και η αστυνομία. Δεν το πιστεύω. Θυμάμαι εχθές κοιτούσα και έλεγα στον εαυτό μου πόσο μεγάλος ήταν ο γερανός», πρόσθεσε η γυναίκα.