Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο σάτυρος των ασανσέρ: Είχε επιτεθεί σε περισσότερες από 50 γυναίκες






Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά τα στοιχεία αλλά και φωτογραφίες του 29χρονου σάτυρου του Πειραιά που ομολόγησε στους αστυνομικούς τις επιθέσεις του σε πάνω από πενήντα ανήλικες κοπέλες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Καστρίτη Χρήστο του Νικολάου και της Ξανθούλας, γεννηθέντα στις 4-12-1988 στο Χολαργό.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων θυμάτων».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος εντόπιζε στην περιοχή του Πειραιά νεαρές γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν μόνες τους και αφού τις ακολουθούσε, είτε πεζός είτε οδηγώντας μοτοσικλέτα, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν, εισέρχονταν μαζί τους εντός αυτών και προέβαινε, με χρήση βίας ή απειλών, σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις.

Ο 29χρονος άντρας κατηγορείται για απόπειρα βιασμού κατά συρροή, προσβολή της γεννετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, έργω εξύβριση και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας: «Όσον αφορά τις επιθέσεις στις κοπέλες τις αποδέχομαι όλες. Δεν ξέρω τι με έπιανε και τις έκανα. Ξαφνικά θόλωνα, όταν έβλεπα νεαρή κοπέλα την έβλεπα σεξουαλικά. Τέτοιου είδους επιθέσεις κάνω πολύ καιρό τώρα, ίσως πάνω από δύο χρόνια. Πιστεύω ότι έχω επιτεθεί σε πάνω από πενήντα – εξήντα νεαρές γυναίκες. Όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν γίνει σε διάφορες περιοχές του Πειραιά, όχι στην περιοχή της Καλλιθέας».

Σύμφωνα με το ίδιο η τελευταία του επίθεση ήταν τρεις ημέρες πριν την σύλληψη του: «στα βοτσαλάκια της Καστέλλας» και μάλιστα όπως λέει, «στις τρεις το μεσημέρι».

Ο 29χρονος υποστηρίζει πως πάσχει από ψυχωτική διαταραχή και πως μέχρι πέρυσι έπαιρνε ειδική φαρμακευτική αγωγή και επισκεπτόταν ψυχίατρο.

«Είχα επιθετική συμπεριφορά και αισθανόμουν έντονη σεξουαλική επιθυμία. Ποτέ όμως δεν έχω βιάσει. Έκανα επιθέσεις τέτοιου είδους σε γυναίκες σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, στον Καρέα και στο Κουκάκι. Οι γονείς μου με είχαν πάει σε κάποιο ψυχίατρο στο Κουκάκι. Αφού είδα ότι είχα ηρεμήσει σταμάτησα να πηγαίνω σε αυτόν και διέκοψα την αγωγή. Την τελευταία διετία όμως το πρόβλημα επανήλθε».

Ο ίδιος ζητάει συγγνώμη από όλες τις κοπέλες «για την αναστάτωση και το φόβο που τους προκάλεσα».

Θα εξεταστεί από ψυχίατρο

Ύστερα από απόφαση του εισαγγελέα ο 29χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί αν όντως πάσχει από ψυχωσικό σύνδρομο, όπως ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο 29χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα από τότε που ήταν παιδί. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα λάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή και επισκεπτόταν σε συχνή βάση ψυχίατρο. Ωστόσο όπως υποστήριξε και στην κατάθεσή του ο 29χρονος επιπλοποιός, η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρα και ο ίδιος αδυνατούσε να συνεχίσει τις συνεδρίες ενώ παράλληλα διέκοψε και τη λήψη φαρμάκων.

 

 

Πηγή: protothema.gr