Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:47
Άλλες Ειδήσεις

Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι λογαριασμοί twitter στην Ευρώπη- Ποιος λογαριασμός είναι πρώτος στην Ελλάδα;






Το twitter, σήμερα, θεωρείται ένα από τα πιο επιδραστικά κοινωνικά δίκτυα στην Ευρώπη, καθώς έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι είναι αρκετά ενεργοί και μπορούν να διαμορφώσουν με τα tweets τους την κοινή γνώμη, ανάλογα με την ιδιότητα και τις ιδιαιτερότητες τους. Αυτή η δύναμη πρόσφατα εικονογραφήθηκε με έναν χάρτη της Ευρώπης με βάση τους πλέον διάσημους λογαριασμούς twitter ανά χώρα σύμφωνα με το twittercounter.com.

Φυσικά από τον χάρτη δεν λείπει η Ελλάδα, όπου την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Νίκος Αλιάγας, ο οποίος διαπρέπει και είναι ιδιαίτερα γνωστός στη Γαλλία.

Πληροφοριακά και τη δεύτερη θέση στην χώρα μας καταλαμβάνει επίσης ένα πρόσωπο με διεθνές κοινό, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τον Νίκο Αλιάγα ακολουθούν 1.570.815 λογαριασμοί (κατατάσσεται στην 589 θέση παγκοσμίως με 400 νέους ακόλουθους να προστίθενται κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση ) ενώ τον Γιάνη Βαρουφάκη ακολουθούν 850 χιλιάδες λογαριασμοί.

Ο πιο διάσημος λογαριασμός Ευρωπαίου (13η θέση παγκοσμίως) δεν είναι άλλος από αυτού του Cristiano Ronaldo με σχεδόν 50 εκατ. followers, πενταπλάσιους σε σχέση με τον πληθυσμό της Πορτογαλίας στην οποία κατέχει την πρώτη θέση. Καλά πλασαρίσματα στην παγκόσμια λίστα έχουν τόσο η Ρεαλ Μαδρίτης (1η στην Ισπανία και 58η στον κόσμο με 22 εκατ. followers) και η Μπαρτσελόνα ( 2η στην Ισπανία, 69η στον κόσμο με 20 εκατ. ακόλουθους).

Cristiano Ronaldo 

Αθλητές κυριαρχούν και σε άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης όπως στην Γερμανία όπου ο Mesut Ozil (14,2 εκατ. ) έχει αφήσει πολύ πίσω τον συμπαίκτη του στην εθνική Γερμανίας Toni Kroos (4,4 εκατ.) και την Heidi Klum (4,2 εκατ.).

Στην Ιταλία στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Valentino Rossi και ακολουθούν οι λογαριασμοί της Μίλαν και του Πάπα. Στην γειτονική Ελβετία την πρωτιά κατέχει έναν τενίστας ο Roger Federer όπως και στην Σερβία (Novak Djokovic).

Valentino Rossi

Η ποπ παράδοση της Βρετανίας κερδίζει κατά κράτος το ποδόσφαιρο (σ.σ. πρώτος αθλητής στην λίστα της χώρας είναι ο Rooney στην 13 θέση)  με πιο διάσημο λογαριασμό να είναι αυτός του συγκροτήματος One Direction ενώ μουσική επιλογή έχουμε και στην Γαλλία με τον συνθέτη – DJ, David Guetta. Στην Ρωσία (που κυριαρχεί και στον χάρτη) ο πλέον διάσημος λογαριασμός ανήκει στην τηλεπερσόνα Ivan Urgant.

H μοναδική χώρα, όπου λογαριασμός πολιτικού είναι ο πλέον διάσημος βρίσκεται στην γειτονική Αλβανία (Έντι Ράμα) ενώ στην Βουλγαρία ο πιο διάσημος λογαριασμός είναι αυτός του παλαιστή Μίροσλαβ Μπαρνίασεβ και στην Τουρκία του κωμικού Τσεμ Γιλμάζ.

Έντι Ράμα

Τέλος, στην περίπτωση της Ρουμανίας πρώτη είναι η IΝΝΑ(τραγουδίστρια, ηθοποιός και φιλάνθρωπος), στην Ουκρανία η Ρωσοουκρανέζα τραγουδίστρια Vera Brezhneva και στη Δανία η τενίστρια Caroline Wozniacki.