Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:22
Άλλες Ειδήσεις

Αυστρία: Ζευγάρι ξέμεινε ολόκληρη νύχτα στην ρόδα λούνα παρκ σε ύψος 65 μέτρων!






Το πάρκο ψυχαγωγίας Prater στη Βιέννη από το 1920 που λειτούργησε για πρώτη φορά μέχρι το 1985, διέθετε την πιο υψηλή ρόδα στον κόσμο με ύψος 65 μέτρα. Πρόκειται για την Wiener Riesenrad στην είσοδο του πάρκου.  Ένα ζευγάρι τουριστών από την Πολωνία θέλησε να θαυμάσει νύχτα την αυστριακή πρωτεύουσα από ψηλά και επισκέφθηκε το πάρκο.

Εκείνο το βράδυ είχαν βάρδια δύο υπάλληλοι και ο ένας από αυτούς είπε στο ρομαντικό ζευγάρι ότι μπορεί να μείνει ψηλά λίγο παραπάνω, αν το επιθυμεί. Ο υπάλληλος όμως έφυγε χωρίς να ενημερώσει τον συνάδελφό του για την ύπαρξη του ζευγαριού. Έτσι, κάποια στιγμή ο δεύτερος υπάλληλος έσβησε τα φώτα, έθεσε την ρόδα εκτός λειτουργίας και αναχώρησε για το σπίτι του.

Όταν οι Πολωνοί τουρίστες βαρέθηκαν να ατενίζουν ρομαντικά την νυχτερινή Βιέννη και ανακάλυψαν ότι είναι παγιδευμένοι σε ύψος 65 μέτρων χρησιμοποίησαν τα κινητά τους τηλέφωνα και ειδοποίησαν τους υπεύθυνους του πάρκου.

Ο ιδιοκτήτης του πάρκου δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια λειτουργίας της φημισμένης ρόδας που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό.

Το πάρκο ψυχαγωγίας Prater είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Βιέννη και η φημισμένη ρόδα του αποτέλεσε σκηνικό για την ταινία του 1949 «The third man» με τον Όρσον Γουέλς.