Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 19:14
Αθλητικά

Ατυχος ο ΠΑΟ, μπορεί η ΑΕΚ, εύκολα ο ΠΑΟΚ






Η τύχη δεν χαμογέλασε στους πράσινους καθώς θα βρουν απέναντί τους την ισπανική Αθλέτικ Μπιλμπάο που μαζί με την Έβερτον αποτελούσαν τους δύο δυσκολότερους αντίπαλους που μπορούσαν να του προκύψουν. Πρώτο ματς στη Λεωφόρο στις 17 Αυγούστου και επαναληπτικός στις 24 του ίδιου μήνα στη χώρα των Βάσκων. Η πρώην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την ρουμανική Ντιναμό Βουκουρεστίου με ισοπαλία στο πρώτο ματς (1-1) εκτός και άνετη νίκη με 3-0 στον επαναληπτικό στην έδρα τους.

Από την άλλη, η Ένωση στάθηκε σαφώς πιο τυχερή καθώς κληρώθηκε με την βελγική Κλαμπ Μπριζ και απέφυγε την πανίσχυρη Μίλαν αλλά και τις πιο έτοιμες Κράσνονταρ και Ντιναμό Κιέβου. Η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στις 17 Αυγούστου στη Φλάνδρα για το πρώτο ματς και θα έχει τον επαναληπτικό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται πως η Μπριζ βρέθηκε εδώ έχοντας αποκλειστεί από την Ιστανμπουλ Μπασεκσεχίρ στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Από την άλλη καλά ήταν τα νέα από την κλήρωση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Έστερσουντ που έγινε γνωστή στην Ευρώπη όταν πριν από δύο εβδομάδες άφησε εκτός συνέχεια την Γαλατασαράι στον δεύτερο προκριματικό. Στον τρίτο προκριματικό απέκλεισε την Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο. Πρώτο ματς στην Τούμπα και επαναληπτικός στη Σουηδία.

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια:

Παναθηναϊκός – Μπιλμπάο

Απόλλων Λεμεσού – Μίντιλαντ

Σκεντίγια – Μίλαν

Όσιγιεκ – Αούστρια Βιέννης

Ερυθρός Αστέρας – Κράσνονταρ

Μπριζ – ΑΕΚ

Χαφναρφιόρντουρ – Μπράγκα

Έβερτον – Χάιντουκ Σπλιτ

Βιτορούλ – Σάλτσμπουργκ

Μαρίτιμο – Ντιναμό Κιέβου

Βάρνταρ – Φενέρμπαχτσε

Άγιαξ – Ρόσενμποργκ

Ντομζάλε – Μαρσέιγ

Άλταχ – Μακάμπι

Ουτρέχτη – Ζενίτ

Παρτιζάν – Βιντεότον

Μπάτε Μπορίσοφ – Ολεκσάντρια

Άγιαξ – Ρόσενμποργκ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σκεντέρμπεου

Λέγκια Βαρσοβίας – Σερίφ Τιρασπόλ

Βικτόρια Πλζεν – ΑΕΚ Λάρνακας

ΠΑΟΚ – Έστερσουντ

Λουντογκόρετς – Σούντουβα