Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:00
Ελλάδα

“Αστέρες” της τηλεόρασης, ηθοποιοί, μεγαλοδικηγόροι στη λίστα με τους εκατομμυριούχους της UBS






Η λίστα με τους 10.588 κωδικούς Ελλήνων καταθετών που έκανε “δώρο” το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας στην Ελλάδα προκαλεί … ίλιγγο. Οι έξι έφοδοι των οικονομικών εισαγγελέων και των ανδρών της Ασφάλειας σε πέντε σπίτια υπαλλήλων της τράπεζας UBS αλλά και στα γραφεία της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι τα οποία έμοιαζαν κλειστά, αλλά δεν ήταν αποκάλυψαν ένα πλήθος στοιχείων. Φάκελοι, τετράδια, βιβλία με στοιχεία… χιλιάδες έγγραφα οδήγησαν στην ταυτοποίηση των κωδικών με λογαριασμούς και τους λογαριασμούς με πρόσωπα στη χώρα μας.

Πρόσωπα πασίγνωστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ο ηθοποιός που όλη η Ελλάδα γνωρίζει καθώς έχτισε την καριέρα του στην τηλεόραση, αλλά και της συναδέλφου του, επίσης πολύ γνωστή και αυτή, με τις καταθέσεις του 1,5 εκατομμυρίου έκαστος. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και ένα άλλο επίσης πολύ γνωστό πρόσωπο από την tv. Και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για γυναίκα, αλλά όχι για ηθοποιό, αλλά για πασίγνωστη τηλεπαρουσιάστρια.

Τα ποσά ζαλίζουν και φαίνεται πως οι δυο ηθοποιοί και η τηλεπαρουσιάστρια είναι από τους… πιο φτωχούς της λίστας καθώς οι έρευνες οδήγησαν σε λογαριασμούς με περιεχόμενο ακόμη και 12 εκατομμυρίων, όπως στην περίπτωση γνωστού επιχειρηματία, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ο μέσος όρος των καταθέσεων είναι κοντά στα 4 με 6 εκατομμύρια ευρώ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η αναφορά του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη που ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Για σκεφτείτε στις λίστες να υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν στην κοινωνία μαθήματα φορολογικής συνείδησης ότι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους κλπ και οι ίδιοι να έχουν βγάλει έξω τα χρήματά τους…”
Καθώς θεωρείται τουλάχιστον απίθανο να μην γνωρίζει πρόσωπα και ποσά ο υπουργός από τη στιγμή των δηλώσεων αυτών όλοι αναρωτιούνται ποιοι είναι αυτοί που έκαναν “μαθήματα φορολογικής συνείδησης”. Είναι οι τηλεαστέρε; Είναι άλλα δημόσια πρόσωπα; Αναφέρεται σε δημοσιογράφους ή ακόμη και σε πολιτικούς ο υπουργός;

Τα πρόσωπα σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Πρόκειται όμως στις περισσότερες περιπτώσεις για επιχειρηματίες, γιατρούς και δικηγόρους με επιτυχημένη καριέρα, οι οποίοι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν όπως φαίνεται πολύ πλούτο.

Τώρα και καθώς υπάρχουν υποψίες τα χρήματα που εντοπίστηκαν να μην έχουν φορολογηθεί, όλοι οι παραπάνω θα λάβουν το σχετικό ραβασάκι από τους οικονομικούς εισαγγελείς να τους επισκεφθούν με όλα τα στοιχεία που διαθέτουν για να δικαιολογήσουν όλα αυτά τα χρήματα.

 

Πηγή: newsit.gr