Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 13:15
Χωρίς κατηγορία

Ασκηση απεγκλωβισμού και διάσωσης τραυματιών στο Χιονοδρομικό Πηλίου [photos]






Ασκηση από την 8η EMAK και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σε συνεργασία με τη διεύθυνση και το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Πήλιο πραγματοποιήθηκε προχθές στο Χιονοδρομικό Κέντρο, η οποία περιελάμβανε τη διάσωση δύο εγκλωβισμένων χιονοδρόμων στους εναέριους αναβατήρες και τη διάσωση ενός χιονοδρόμου που χάθηκε λόγω κακοκαιρίας εκτός των ορίων του χιονοδρομικού και τραυματίστηκε.

Το σενάριο περιελάμβανε την αναγγελία του συμβάντος από το χιονοδρομικό κέντρο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού και τον εγκλωβισμό χιονοδρόμων στους εναέριους αναβατήρες. Αμέσως ειδοποιήθηκε η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας για να συνδράμει με την ομάδα των ορειβατών.

Στη διάσωση και απεγκλωβισμό από τους εναέριους αναβατήρες πήραν μέρος δύο τετραμελής ομάδες της ΟΟΕΔ και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού απεγκλωβίστηκαν οι χιονοδρόμοι.

Ταυτόχρονα λόγω άσχημων καιρικών φαινομένων ένας χιονοδρόμος που βγήκε εκτός πίστας ειδοποίησε ότι έπεσες σε χαράδρα και τραυματίστηκε και με τη συνδρομή της κοινοφιλικής ομάδας της 8ης ΕΜΑΚ έγινε αναζήτηση και εντοπισμός του και στη συνέχεια η μεταφορά του με ομάδα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Η άσκηση είχε σκοπό τη συνεργασία των δύο υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του χιονοδρομικού κέντρου σε περίπτωση τέτοιου συμβάντος αλλά και την συνεχή τριβή για την ΟΟΕΔ της 8ης ΕΜΑΚ σε καταστάσεις που απαιτούν εξειδίκευση και εφαρμογή των όσων έχουν εκπαιδευτεί ως τώρα.

Η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, ευχαριστεί θερμά την διοίκηση και το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου για τη συνδρομή τους και για τα τόσα χρόνια στήριξη προς αυτούς όταν χρειάζονται τις εγκαταστάσεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ ευχαριστεί και την Π.Υ. Βόλου.