Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 22:38
Τοπικά

Αρματαγωγά και φρεγάτα δάμασαν τον Παγασητικό [photos]






Στον Παγασητικό ο πολεμικός στόλος, στο πλαίσιο της εθνικής τεχνικής άσκησης μικρής κλίμακας «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 01/18». Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση τόσο της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων, όσο και της διακλαδικότητας.

Στην άσκηση, η οποία επεκτάθηκε και στο κεντρικό Αιγαίο Πέλαγος, συμμετείχαν τρία αρματαγωγά, μια φρεγάτα, ελικόπτερα, ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς επίσης και η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης συμμετείχε και το αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ, που μετά το ατύχημα στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας τον περασμένο Ιανουάριο, είναι πλήρως επιχειρησιακό.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, διεξήχθη από Δευτέρα 5 έως Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο της φετινής άσκησης προέβλεπε την εκτέλεση αποβατικής ενέργειας σε τμήμα της νήσου το οποίο έχει καταληφθεί από τον εχθρό, με στόχο την αμυντική ενίσχυση της 95 ΑΔΤΕ, και ακολούθως την αντεπίθεση με στόχο την καταστροφή των εχθρικών δυνάμεων.