Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:27
Τοπικά

Από Φεβρουάριο οι συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης σε Αγριά, Ιωλκό και Άγιο Στέφανο






Ξεκινούν σύντομα οι διαδικασίες προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών Αγριάς, Αγίου Στεφάνου και Ιωλκού για να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης. Τα έργα τοποθέτησης των κεντρικών αγωγών αποχέτευσης ολοκληρώνονται στο τέλος Ιανουαρίου και από το Φεβρουάριο η ΔΕΥΑΜΒ θα τους καλέσει σταδιακά να κάνουν αίτηση σύνδεσης. Το τέλος σύνδεσης ανέρχεται σε 400 ευρώ και θα μπορούν να το πληρώσουν με διακανονισμό, αν αποδείξουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσουν εφάπαξ. Επιπλέον θα πρέπει να πληρώσουν για το έργο σύνδεσης μέχρι τον κεντρικό αγωγό που θα εκτελέσει για λογαριασμό τους υδραυλικός.
Στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ έγινε γνωστό ότι τον επόμενο μήνα μπορούν να γίνουν διοικητικές παραλαβές στα έργα της Αγριάς, στον Άγιο Στέφανο και στην Ιωλκό.
«Στις περιοχές όπου έχει ολοκληρωθεί το έργο οι δημότες μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους για να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Ξέρουμε σε ποιες περιοχές είναι έτοιμα τα έργα και μέσα σε αυτό τον μήνα ή στον επόμενο θα καλέσουμε τους δημότες να συνδεθούν», επισήμανε ο κ. Σαββάκης ερωτηθείς από την ΕΡΤ Βόλου. Ξεκαθάρισε ότι οι μόνες κατοικίες που δεν υποχρεώνονται να συνδεθούν με το δίκτυο είναι αυτές που βρίσκονται σε ύψος χαμηλότερο από τον αγωγό, αλλά αυτές είναι ελάχιστες σε Ιωλκό και Άγιο Στέφανο κυρίως.