Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:16
Ελλάδα

Αποχαιρέτησαν 30 πρόσφυγες για Λουξεμβούργο






Η επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean στο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Λουξεμβούργο σηματοδοτεί για 6 οικογένειες από το Ιράκ και τη Συρία μία νέα αρχή, μία ευκαιρία για νέα ζωή μακριά από τον τρόμο του πολέμου.

Ανδρες, γυναίκες και παιδιά με τα εισιτήρια στα χέρια, αποχαιρετούν τους Αλέξη Τσίπρα, Μάρτιν Σουλτς και Δημήτρη Αβραμόπουλο και με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους επιβιβάζονται.

Λίγο νωρίτερα οι τρεις πολιτικοί είχαν σύντομη συζήτηση με τους 30 πρόσφυγες λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος που θα τους μεταφέρει στο Λουξεμβούργο με πτήση της Aegean. Πρόκειται για δύο οικογένειες Ιρακινών και τέσσερις οικογένειες από τη Συρία.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες που έφυγαν από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ήταν μια έγκυος και δύο παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η επιλογή τους έγινε με βάση κριτήρια για την «ευαλωτότητα», σε συνεργασία της Ύπατης Αρμοστίας και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες έμειναν στον Ελαιώνα, κάποιοι δε εξ αυτών είχαν φτάσει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στη Λέσβο.