Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:24
Ελλάδα

«Αποστάσεις» Καραμανλή από Ρουσόπουλο για επικοινωνία με Τσίπρα






Άνω-κάτω έκαναν τη ΝΔ οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Θόδωρου Ρουσόπουλου ο οποίος ισχυρίστηκε πως τον τελευταίο ο Κώστας Καραμανλής είχε μία-δύο επικοινωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα. Η είδηση που δημοσιοποιήθηκε λίγα 24ωρα πριν την εκλογή προέδρου στη ΝΔ προκάλεσε αναστάτωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν αν πίσω από τη διαρροή ότι οι κύριοι Καραμανλής και Τσίπρας επικοινωνούν βρίσκεται πράγματι ο πρώην πρωθυπουργός, ποιον εξυπηρετούν αυτές οι πληροφορίες και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν στην εσωκομματική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη ΝΔ.
«Ξέρω ότι έχουν υπάρξει – είναι, άλλωστε, γνωστά και δεν λέω κάτι καινούργιο – στο παρελθόν μία-δύο επικοινωνίες και έχουν δημοσιοποιηθεί. Αυτές ξέρω. Οι όποιες επαφές έχουν κάποια πολιτικά πρόσωπα τέτοιας πολιτικής κατάταξης ή πολιτικού βεληνεκούς, για το καλό της χώρας, μόνο θετικές είναι» είπε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM την Πέμπτη.
Με νέες χθεσινές διαρροές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού οι οποίες διοχετεύθηκαν σε δημοσιογράφο του Mega, ο Κώστας Καραμανλής «αδειάζει» τον πρώην στενό του συνεργάτη Θόδωρο Ρουσόπουλο.
Συνομιλητές του κ. Καραμανλή λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε μόνο μία φορά με τον κ. Τσίπρα και συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου. Κατά τις ίδιες πηγές, την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα που επρόκειτο να μεταβεί στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους: «Η χώρα βυθίζεται, πρέπει να κάνεις το χρέος σου».
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή σχολιάζουν τις δηλώσεις Ρουσόπουλου, τονίζοντας ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έγιναν στο παρελθόν και πως οι δυο άνδρες δεν έχουν ανοιχτή γραμμή, ότι δεν βρίσκονται δηλαδή σε διαρκή επικοινωνία.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν με νόημα ότι ο Κώστας Καραμανλής παρεμβαίνει ακόμη και με απευθείας επικοινωνίες, όταν κρίνει ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα, προσθέτοντας ότι αυτό που θέλησε να κάνει τότε ήταν να λειτουργήσει ο λόγος του ως αντίβαρο προς τις φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος εισηγούνταν ακόμη και ρήξη με την Ευρώπη.