Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:04
Τοπικά

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά των συμβασιούχων – Απολύονται αύριο 196 εργαζόμενοι






Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει συμβασιούχοι στους Δήμους της Μαγνησίας, για να παραμείνουν στην εργασία τους, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους.

Μετά την εξέλιξη αυτή, 196 συμβασιούχοι στους Δήμους της Μαγνησίας και 86 στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, απολύονται από την εργασία τους αύριο Σάββατο 31 Μαρτίου.

Πρόκειται για συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί αρχικά για οκτώ μήνες, στη συνέχεια και μετά τις διαμαρτυρίες που είχαν γίνει είχε δοθεί από το υπουργείο παράταση ενός χρόνου στις συμβάσεις τους, για να ακολουθήσει και τρίτη παράταση για έξι μήνες ακόμη, δηλαδή εργάστηκαν συνολικά για 26 μήνες.

Το Πρωτοδικείο, απέρριψε την προσωρινή διαταγή και όρισε ρητή δικάσιμο για τους συμβασιούχους κάθε Δήμου χωριστά.

Χρ. Σκούρας – συμβασιούχος: «Δυστυχώς απολυόμαστε»
» Δυστυχώς από αύριο απολυόμαστε, όπως καταλαβαίνετε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο πρόεδρος το δικαστηρίου εξέδωσε αυτή την απόφαση και μάλιστα και για το σύνολο των 170 συμβασιούχων σε όλη τη Μαγνησία» δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, μετά την έκδοση της απόφασης επί της αίτησης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων, ένας εκ των υπό απόλυση συμβασιούχων, ο κ. Χρήστος Σκούρας.
Όπως είπε, όσοι συνάδελφοι έχουν προσφύγει σε άλλες περιοχές, έχουν κερδίσει, ενώ και στο δικαστήριο, τόσο ο δήμος Βόλου όσο και ο δήμος Αλμυρού είπαν ότι τους χρειάζονται να μείνουν. Πρόσθεσε βέβαια, ότι οι υπόλοιποι δήμοι, όπως της Ζαγοράς, Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου, είπαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να τους πληρώνουν και θα περιμένουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ.
Ο κ. Σκούρας παρατήρησε πάντως, ότι ακόμη και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν για το ίδιο θέμα, ενώ συνήθως συζητούνται σε δύο εβδομάδες, τα όρισαν για τις 17 Μαΐου 2018.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ