Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 09:14
Τοπικά

Αποκλεισμός της Π.Ε. Μαγνησίας από εργαζόμενους






Σε συμβολικό αποκλεισμό της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, από τις 8 ως τις 9 το πρωί, προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι στην υπηρεσία, διεκδικώντας προσλήψεις, τέλος των περικοπών και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μικρή, ενώ η κινητοποίηση είχε Πανελλαδικό χαρακτήρα, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας, όπως ανέφερε ο Πέτρος Σκάμπουρας πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Μαγνησίας του Συλλόγου Εργαζομένων Αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας και α’ αντιπρόεδρος στο κεντρικό συμβούλιο.

Ο κ. Σκάμπουρας από την πλευρά του μίλησε για υποστελέχωση, μειώσεις μισθών, λιγότερα οδοιπορικά, λιγότερες υπερωρίες και ι παράλληλα καθήκοντα , ενώ παράλληλα τόνισε ότι πρέπει τα προβλήματα που υπάρχουν στις Περιφέρειες να αναδειχθούν, καθώς χρόνια τώρα δε δίνονται λύσεις.

«Προσπαθούμε να αναδείξουμε στην κοινωνία, που τη θέλουμε μαζί μας, ότι θέλουμε να εξυπηρετείται ο πολίτης. Αν οι υπηρεσίες των Περιφερειών περάσουν σε ιδιώτες, οι πολίτες θα πληρώνουν για υπηρεσίες που σήμερα είναι δωρεάν», δήλωσε.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το 2010 εργαζόταν 360 άνθρωποι και σήμερα έχουν μειωθεί σε 204, τη στιγμή που οι αρμοδιότητες των Περιφερειών και το έργο τους αυξάνεται. Ο κ. Σκάμπουρας εξήγησε ότι συνταξιοδοτούνται εργαζόμενοι στις Περιφέρειες, δεν γίνονται νέες προσλήψεις και οι προσλήψεις που γίνονται είναι μετρημένες μέσω παλιότερων διαγωνισμών και είναι τόσο λίγοι που δεν φαίνονται καν στο σύνολο, ενώ οι προσλήψεις συμβασιούχων δεν είναι μόνιμη λύση.