Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:05
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη: Ο δολοφόνος κατέβηκε από το γραφείο, γύρισε και τον εκτέλεσε – Nέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου






Νέα τροπή παίρνει η έρευνα γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, την προηγούμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, ο ένας εκ των δύο δολοφόνων βγήκε προσωρινά από το γραφείο του ποινικολόγου και κατέβηκε κάτω, πριν γυρίσει και τον εκτελέσει.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 18:30 της Πέμπτης οι δύο δράστες της στυγερής δολοφονίας ανέβηκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αφότου είχαν κλείσει μαζί του, τηλεφωνικά, ραντεβού.

Αφού είχαν παραμείνει στον χώρο για λίγη ώρα, ο ένας εκ των δύο δολοφόνων ζήτησε να πάει τουαλέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το έκανε πιθανότατα για να ελέγξει αν υπήρχε και κάποιο άλλο άτομο στο γραφείο του ποινικολόγου.

Ο άλλος δράστης, προφασιζόμενος ότι θέλει να φέρει προκαταβολή για την υπόθεση που συζητούσαν, κάποια στιγμή κατέβηκε από το γραφείο. Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υποψιάζονται ότι ο εν λόγω δολοφόνος βγήκε από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για να πάρει το όπλο με το οποίο στη συνέχεια, αφού γύρισε στο γραφείο, τον εκτέλεσε.

Κάτι που σημαίνει ότι οι δύο δολοφόνοι όταν μπήκαν στο γραφείο δεν οπλοφορούσαν, αλλά ο ένας εξ αυτών βγήκε έξω και πήγε να φέρει το όπλο. Ένα άλλο σενάριο αναφέρει ότι ενδεχομένως ο δολοφόνος να κατέβηκε κάτω για να ελέγξει τον τρόπο διαφυγής από την περιοχή, κάτι που όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Όσον αφορά τον μάρτυρα-κλειδί της υπόθεσης, τον βοηθό δηλαδή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που ήταν στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας, δεν έχει ακόμα βοηθήσει την αστυνομία με την κατάθεσή του, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση-σοκ.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα πάρουν νέα κατάθεσή του σύντομα, προκειμένου να μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά σκοτεινά σημεία που πρέπει να ξεκαθαριστούν.

To κρίσιμο πεντάλεπτο

Την ίδια στιγμή, τα κρίσιμα πέντε λεπτά, κατά τα οποία ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έμεινε μόνος του με τους δολοφόνους του, φαίνεταιο να κρύβουν το κίνητρο της εκτέλεσής του, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία.

Αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εκτιμούν- από την έως τώρα έρευνα- ότι οι δράστες δεν πήγαν στο γραφείο του ποινικολόγου για να τον σκοτώσουν. Πιθανότερο θεωρούν το ενδεχόμενο να ήθελαν να τον εκφοβίσουν ή να τον τραυματίσουν, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αφορούν σε κάποια υπόθεση του θύματος. Ομως, ήταν αποφασισμένοι για όλα, κάτι που μαρτυρά και το γεγονός ότι και οι δύο δράστες οπλοφορούσαν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα οι δράστες να ενεργούσαν για λογαριασμό άλλου, όχι όμως ως εκτελεστές συμβολαίου θανάτου. Οι δύο δράστες χρησιμοποίησαν όπλο μικρού διαμετρήματος και πυροβόλησαν μία φορά στον θώρακα τον 52χρονο δικηγόρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήξη στον πνεύμονα και το συκώτι, που προκάλεσαν τον θάνατο από αιμορραγία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα.

Οι δύο υποθέσεις

Εν τω μεταξύ, οι σημειώσεις που κρατούσαν κατά τη συνάντηση με τους δράστες τόσο το θύμα όσο και ο 32χρονος συνεργάτης του παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αλλά δεν ρίχνουν φως στο κίνητρο της δολοφονίας. Από τις σημειώσεις αλλά και τη μαρτυρία του 32χρονου ασκούμενου δικηγόρου προκύπτει ότι οι δράστες μίλησαν στο θύμα για δύο ποινικές υποθέσεις, για τις οποίες υποτίθεται ότι επιθυμούσαν την παροχή νομικών υπηρεσιών.

Η μία, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είναι ανύπαρκτη. Η άλλη αφορά σε υπαρκτό πρόσωπο που εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, αλλά και αυτή θεωρείται από τους αστυνομικούς ως προσχηματική, προκειμένου να μην μιλήσουν οι δολοφόνοι μπροστά στον συνεργάτη του θύματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Βουβός θρήνος στο τελευταίο αντίο

Το Σάββατο το απόγευμα, η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες είπαν το τελευταίο αντίο στον ποινικολόγο. Βυθισμένοι στη θλίψη, τα παιδιά του και η σύζυγός του, αλλά και η μητέρα του εκλιπόντος, η οποία δεν άντεξε τον πόνο και λιποθύμησε, είχαν στο πλευρό τους πλήθος κόσμου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό.

Η οδύνη ήταν βαθιά και ο θρήνος βουβός, αλλά οι οικείοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δεν άντεξαν τις δραματικές στιγμές γι’ αυτούς. Η μητέρα του εκλιπόντος, Ίριδα, αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στην εκκλησία, την ώρα της εξοδίου ακολουθίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί έξω από τον ναό.

Σε λίγη ώρα βρέθηκε στο σημείο ασθενοφόρο, που παρέλαβε την 82χρονη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η μητέρα του εκλιπόντος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο καρδιολογικό τμήμα του νοσκομείου «Ελπίς».

Στον επικήδειό της, μία εκ των στενών συνεργάτιδων του εκλιπόντος στον Δικηγορικό Σύλλογο, «έσπασε». «Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στον Δικηγορικό Σύλλογο. Δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Στην κηδεία παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, αλλά και δικηγόροι. Ανάμεσα στους παρόντες και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Δένδιας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Αλεξία Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Βουλγαράκης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Πατούλης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Την ώρα που η σορός τού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έβγαινε από την εκκλησία, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, το χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους ήταν παρατεταμένο.

Πηγή: iefimerida.gr