Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 20:17
Θεσσαλία

Αποδοκιμασίες πριν την ομιλία Πιτσιόρλα από Λαρισαίους πολίτες για το Μακεδονικό






Με αποδοκιμασίες για τη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, υποδέχτηκαν χθες Λαρισαίοι πολίτες τον υφυπουργό Οικονομικών Στέργιο Πιτσιόρλα έξω από το Χατζηγιάννειο, λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του για το νέο σχέδιο για τη χώρα μετά τα μνημόνια…

Η ομιλία του υφυπουργού έγινε με πρωτοβοπυλία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέσα στην αίθουσα λίγο πριν ξεκινήσει Λαρισαία ζήτησε το λόγο και διεκοψε την εκδήλωση διμαρτυρόμενη και αυτή για τη συμφωνία για το Μακεδονικό. Ο υφυπουργός την άκοσε με προσοχή, παρα το γεγονός, ότι τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να την απομακρύνουν και τελικά αφού ολοκλήρωσε, της ζήτησε να παραμεινει να ακούσει την ομιλία, αλλά η Λρισαία αποχώρησε…

Σε δηλώσις πριν από την εκδήλωση προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο υφυπουργός ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε μία σημαντική καμπή για τη χώρα, αφού τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια και μπορουμ πλέον να χαράξουμε ένα εθνικό σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης…

Η χώρα μετά τον Αύγουστο στέκεται στα πόδια της

«Είναι μια σημαντική στιγμή για τη χώρα καθώς τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, ενώ κάνοντας ειδική μνεία στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup επισήμανε ότι εξασφαλίζει την έξοδο από τα Μνημόνια, όπως και έναν ασφαλή διάδρομο αρκετών χρόνων.

«Απ’ τον Αύγουστο η χώρα μπαίνει σε μια καινούργια περίοδο» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά την χρονική περίοδο μετά την λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο, ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχθηκε πως «θα υπάρχει εποπτεία», όμως παράλληλα «θα υπάρχει αυτονομία στην Κυβέρνηση – και σε κάθε Κυβέρνηση – να επιλέγει τις πολιτικές και τα μέσα για να πετύχει τους στόχους που θα θέτει».

Σε ότι αφορά την επιχειρηματικότητα ο υφυπουργός επισήμανε πως «έχει αλλάξει το τοπίο» και πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αντιμετωπίσει εκκρεμότητες πολλών δεκαετιών».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο μείγμα της πολιτικής που θα είναι ορατό από τον Προϋπολογισμό του 2019 και το συνόψισε λέγοντας πως θα περιλαμβάνει την σταδιακή ελάφρυνση κυρίως όσων επλήγησαν από τις πολιτικές τα χρόνια των μνημονίων, ενώ θα πριμοδοτεί και την Ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά την φορολογία δήλωσε ότι « όλοι θα πρέπει να πληρώνουν με βάση τις δυνατότητές τους» επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να μην υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν με την έξαρση της φοροδιαφυγής.

Αποδοκιμασίες πριν την ομιλία Πιτσιόρλα από Λαρισαίους πολίτες για το Μακεδονικό

Αποδοκιμασίες πριν την ομιλία Πιτσιόρλα από Λαρισαίους πολίτες για το Μακεδονικό