Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:44
Τοπικά

Απειλούν με νέες επιθέσεις οι αντιεξουσιαστές – Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε Τσοτσορό και Σταμπουλή






Την ώρα που ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γιώργος Σταμπουλής δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά, αν δεν υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης, κατά της ομάδας των κουκουλοφόρων που του επιτέθηκαν (την περασμένη Τετάρτη), με μπογιές και σπρέι πιπεριού, εντός πανεπιστημιακού χώρου, μαζί με τον πρόεδρο των ΕΛ.ΠΕ., κ. Στάθη Τσοτσορό, με μια μακροσκελή ανακοίνωσή τους οι αντιεξουσιαστές όπως δηλώνουν, που αναρτήθηκε στο indymedia, αναλαμβάνουν την ευθύνη και εξηγούν τους λόγους της πράξης τους.

Μεταξύ άλλων κατηγορούν τον Γ. Σταμπουλή ότι «προσπάθησε να κάνει τον αγανακτισμένο ήρωα και αντιμετωπίστηκε αναλόγως¨, ενώ εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά του κ. Τσοτσορού σημειώνοντας ότι ήταν «πρόεδρος των ΕΛΠΕ όταν συνέβη το “ατύχημα” που στοίχισε τη ζωή σε 4 εργάτες, ένα από τα πολλά “ατυχήματα” στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Από το 1993 έχει και θέση καθηγητή στο Πάντειο για να θεωρητικοποιήσει την βρώμικη καριέρα του και να την πουλήσει σαν ακαδημαϊκό προϊόν. Είναι παράδειγμα παλιού πασοκικού success story (και νυν συριζαίικου)».

Μιλώντας για ΣΥΡΙΖΑ,  – συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους – μας έρχεται στο μυαλό το στέλεχος του Γ.Σταμπουλής. Είναι αυτός που από τα έδρανα του Οικονομικού εκθειάζει τους συνεταιρισμούς και την “αυτοδιαχείριση”, πουλάει έναν μετα-μαρξισμό της δεκάρας, ενώ στην ουσία προωθεί καινοτόμα κι ευέλικτα μοντέλα εκμετάλλευσης της εργασίας. Έχει πιάσει πολύ καλά το νόημα του σύγχρονου καπιταλισμού, δεν χάνει ούτε στιγμή την ευκαιρία να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αφεντικών. Ελίσσεται σε θέσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, στην εταιρεία αξιοποίησης περιουσίας του ΠΘ και είναι ένα από τα πέντε μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου στο Υπερταμείο μέγα-ιδιωτικοποιήσεων που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τον πρύτανη Πετράκο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το βιογραφικό του δεν υστερεί σε αντίστοιχα κατορθώματα. Οι γκριμάτσες του και οι δηλώσεις για κατασταλτικά μέτρα δείχνουν ότι χαλάσαμε για λίγα λεπτά την φιέστα του, αλλά προμηνύουν και ποιο είναι το όραμα του για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια αφού κάνουν λόγο για «δουλειές βουτηγμένες στο αίμα» προχωρούν σε μια σύντομα γεωστρατηγική ανάλυση, με τη γνωστή τους οπτική και κορυφώνουν τη βίαιη και απειλητική κριτική τους αναφέροντας:

Το Π.Θ. έφερε έναν δολοφόνο να διδάξει πως γίνονται οι σωστές δουλειές, οι πετυχημένες, προβάλλοντας αυτόν και τα ΕΛΠΕ σαν το παράδειγμα υγιούς επιχείρησης προς μίμηση από τον ελληνικό καπιταλιστικό βόθρο. Αυτό δεν είναι ένα παραστράτημα από την κατά τα άλλα καλή επιστήμη που μας σερβίρει. Αυτή είναι η ουσία της επιστήμης του, αυτός είναι ο ρόλος του, αυτές είναι οι αξίες του και οι μπίζνες του. Τα ελληνικά πανεπιστήμια κάνουν έρευνες για λογαριασμό του στρατού, της FRONTEX, της αστυνομίας, έρευνες που μυρίζουν θάνατο. Το Π.Θ. βάζει στο στόχαστρο τις καταλήψεις σε χώρους της ιδιοκτησίας του, καταλήψεις στις οποίες ζούνε κι αγωνίζονται αντιεξουσιαστικές κοινότητες. Τι σου είναι μπροστά σ’ αυτά μια διάλεξη Τσοτσορού;

 …Και σας χαλάμε τη γιορτή!

Κλείνοντας, έχουμε να πούμε πως οι μπογιές στη φάτσα και το ακριβό κουστούμι του είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση της βίας που χρησιμοποιεί ο Τσοτσορός, ο Λάτσης, τα ΕΛΠΕ, τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους. Μιας και έχουν ήδη αρχίσει οι φωνές των αγανακτισμένων δημοκρατών να μιλούν περί φασιστικών ενεργειών και άλλα τέτοια ωραία, έχουμε να πούμε πως έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου για να μην αφήσουμε ήσυχο κανένα καθίκι που παίζει με τις ζωές μας, είτε είναι καθηγητής, είτε είναι πρύτανης, είτε με οποιοδήποτε τρόπο έχει πάρει θέση στο πλευρό των αφεντικών. Και έχουμε αρκετή τρέλα για να το κάνουμε».