Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο και όμως Ελληνικό: Αστυνομικοί «φρουρούσαν» ως σήμερα την Μελίνα Μερκούρη!






Όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διεμήνυε πως θα αποσυρθούν εκατοντάδες αστυνομικοί από την φύλαξη «υψηλών προσώπων» σίγουρα δεν φανταζόταν πως άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μείνει να προστατεύουν υπουργό που έχει πεθάνει από το 1994!

Και, όμως, δύο αστυνομικοί εντοπίσθηκαν να φρουρούν την Μελίνα Μερκούρη 22 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό της. Πρόκειται για δυο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούσαν μόνο στα χαρτιά, εισπράττοντας μόνο τον μισθό τους.

Η κραυγαλέα αυτή περίπτωση εντοπίσθηκε μετά την διενέργεια ελέγχου που πραγματοποίησε αρμόδια επιτροπή του υπουργείου, ώστε να εξοικονομηθεί ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως είναι γνωστό, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά από υπουργική εντολή, είχε αναλάβει την απόσυρση 80 οχημάτων και 700 αστυνομικών από την ασφάλεια επισήμων προσώπων, ώστε να διατεθούν στη μάχιμη αστυνόμευση στο δρόμο και σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκες. Κανείς, όμως, δεν φανταζόταν πως ανάμεσα στους 700 αυτούς αστυνομικούς θα βρίσκονταν και δύο κατ εξακολούθηση αργόμισθοι που για 22 χρόνια κρύβονταν από την υπηρεσία.

Οι δύο ένστολοι έλαβαν πλέον τα φύλλα πορείας για τα πεζοδρόμια της Αττικής.

 

 

Πηγή: koolnews.gr